неделя, 30 август 2015 г.

Бюлетин от изминалите две седмици, събитията се ускоряват

Времето минава бързо и събитията се ускоряват все повече. Август изобщо не бе ваканционен месец, нито за мен, нито за световните събития. Искаше ми се да публикувам “полезни” статии можещи да ви упътят в случващите се напоследък неща и най-вече относно събитията които тепърва засенчват хоризонта. Очаквах обаче, че ще имам времето преди септември, защото тогава се очертава да бъде началото на всички беди, като по законите на Мърфи обаче, оказа се че нищо което очакваме не е такова каквото е!
В момента е жива джунгла от непрекъснато сипещи се информации и ако обикновенните лъжемедии ви заливат с все още ваканционни лигави програмки, целящи да покажат как всичко е прекрасно, в световен мащаб нещата съвсем не стоят по този начин. Затова започвам направо и накратко, дано успея да вместя всичко.



На 21 август се случи нещо непривично за борсовите среди. Това бе исторически рекорд, никога непостиган досега. Точно на този ден американския борсов индекс се срина с над 888 точки! И това не само че не е майтап, но и подобно нещо не се измисля! Точно за 2 дена, американската борса се срина повече отколкото през всичките си останали кризи. Както се вижда в списъка по долу, срив с 888 точки не бе постиган никога досега, особенно пък за 48 часа. Ден след това, спадът бе с над 1000 пункта! Още по странно, индексите през 2008 спаднаха с 777 точки, сега срива е с 888, в осмия месец на годината!!! 




# 1 2008-09-29 -777,68

# 2 2008-10-15 -733,08

# 3 2001-09-17 -684,81

# 4 2008-12-01 -679,95

# 5 2008-10-09 -678,91

# 6 2011-08-08 -634,76

# 7 2000-04-14 -617,77

# 8 1997-10-27 -554,26

Принципно август не е борсов месец. Повечето борси буквално спят! Явно тази година е изключение. Подобно нещо не се е случвало дори с финансовите спекулаии довели до срива през 1929.
Първо срив в китайската борса. Девалвация на йените и после Dow Jones поема към пропастта.

В същият период от време – 5 експлозии за един месец и 4 само за 10 дена. Нищо не е случайно и нищо не е изолиран случай. Първо експлозията в Германия – отваряне на “бомбения бал” в град Крефелд на 5 август. Гръм на химичен завод. Може и да не е свързано, но нека напомним че мако преди това Германия се противопостави на САЩ относно въоръжаването на Украина.


Следва на 12 август експлозия по газопровода до Москва.



После идва ред и на Китай с особенно силната експлозия в пристанището на Тянцзин. Относно точно тази експлозия, ще намеря време за отделна статия обясняваща "странностите".



Там нещата загрубяват първо заради наличието на огромни количества цианид (изключително смъртоносна отрова), второ заради откритята които следват (естествено не отразени в стандартната преса), а именно – на мястото на кратерът няма складови площи, както предадено от официалния източник. Снимките са показателни. 



Освен това някои снимки потвърждават външен шок със снаряд или ракета на земната площ, което предизвиква напукване на земната повърхност и видими цепнатини. На мястото на експлозията има образуван огромен кратер, сравним с тези при падане на метеорит в Сибир, който образува езеро.
Естествено китайското правителство спира достъп до всякакви информации. Според ред различни източници експлозията не е в следствие на пожар (то няма и на какво, понеже на мястото на взрива няма складове), а е предумишлено предупреждение към Китай заради девалвацията на йените и спада на BRICS. Освен това само на километър от мястото на взрива се намира и най-мощния китайски изчислителен мега компютър. Мисълта, че нещата може да са много по навързани е напълно обоснована.

На 15 август е ред за отговор в Конрой, Тексас. Отново експлозия на химичен завод и евакуация на населението в периметр от 3 км. Събитията са прекалено сходни за да говорим за случайни съвпадения.



Още от поредицата – деет дена след първия химичен завод в Китай – втори е взривен до основи, става въпрос за източната провинция Шандонг. Експлозиата е усетена в периметър от 5 км. Този път местните власти не са изненадани, медийното затъмнение е почти тотално.



В тази игра на бомбички въпросът е кой ще отнесе последната. За запознатите нищо от случващото се не е случайност и всичко има връзка със строго определени събития. Всички треперят в очакване на Третата Световна, но тя няма да дойде, защото вече сме запознати с плановете на тайните групировки.


Псевдо-терористичен акт във френски влак пътуващ към Амстердам. Така нареченият терорист е като по чудо овладян от двама американски войници, на ваканция във Франция (гледай пък ти случайност) и един англичанин...В тази афета всичко звучи нагласено и фалшиво. Целта вероятно е да се прокара поредния закон за наблюдение. Властите вече говорят за проверка на самоличността при пътуване с влак. В Брюксел са обсъжда ограничаване и преобсъждане на границите на Шенген. 


Рон Пол, бившият кандидат за президентството на САЩ и член на Конгреса в продължение на 22 години, предупреди американците, че финансовата катастрофа е на път да се случи и че ще е по-лоша от Голямата депресия (1929).
Той предупреди американците и другите граждани  на света, че техните спестявания могат да отлетят за един миг и е наложително за всички семейства, за да бъдат подготвени да посрещат сериозни проблеми със снабдяването с храна и с повишаването на цените. Той каза, че хората вярват че живеят в "прекрасен свят", но това изобщо не е така, понеже всичко може да се срути във всеки един момент.

Рон Пол припомня, че свободата на гражданите е тясно свързана с просперитета на страната. Когато финансовия колапс настъпи, което ще е криза на доверието в  долара, той казва че нашите права и свободи ще бъдат ограничени и контролирани от правителството. Загубата на доверие в щатския долар ще има катастрофални последици, тъй като това ще означава спиране на търговията и по този начин, масивни загуби на работни места. Тогава ще видим граждански революции в цялата страна, тъй като хората, които са работили през целия си живот ще видят как техните икономии отлитат и защото семействата няма вече да успяват да покриват нуждите си.

Посланието, за пореден път е ясно: бъдете готови и си отваряйте очите!


The Independent: Според бифшия съветник на Гордън Браун, хората трябва да побързат да се запасят с туби с вода и консерви, защото това което ни очаква до края на 2015 ще е 20 пъти по-жестоко от кризата от 2008. С изпратено публично послание в Туйтър мрежата, той предупреди да скрием пари на сигурно място в къщите си и да не разчитаме на наличностите в банките, защото по всяка вероятност банкоматите ще бъдат извън строя умишлено.

Руски трупи от специалните служби се тренират на американска територия по специални секретни програми. Тва минава под надслова –“тренировки анти терористи”. Любопитно ми е откога руснаци и американци тренират заедно?

Относно руските трупи разполагам със сведения на напуснал войник от американските спец. части. Огромна е вероятността всичкото натрупано напрежение от финансовото положение, социалните кризи и други да доведе до странни военни положения с размяна на услуги между управлечески власти. Нещо от рода на: “ти премахваш моето население, аз премахвам твоето”. Това е лесно обяснимо и следейки развитието на операциите Jade Helm, където при наложителност няма да е лесно да накарат американски трупи да унищожат тамошното население, затова пък за чужди военни отряди, това ще е детска игра. Тази теория е подкрепена и от приходящите сведения за външни въоръжени сили (руски, датски, немски) участващи в така наречените тренировки...

Вече признанията стават все по публични. Финансовата система е извън контрол.

Септември е месец за официално започване на ефективна активност в борсовите среди. Пригответе се отсега!



Калифорния потъва. Сведенията не са нови. Тази година обаче заради сушата, положението е катастрофално. Заради екстремните изпомпвания на подпочвените води, щатът потъва все по надолу, достигайки на места критични нива под надморското равнище. Месечно земята потъва с над 5 см. Потъването е още по-бързо от изчисленията на специалистите. Този път НАСА потвърди със сателитни снимки.



На 24 август – “черен понеделник” за борсата в Шанхай и лошо събуждане за европейските индекси.



23 август – вярвайте или не, глобалното затопляне още не е тук, затова пък има сняг в Канада. Снеговалежи и поледици в щата Алберта, и дори там сега е лято и те;петратурите би трябвало да са по близки до трйисете отколкото до нулата.


Игра на война: САЩ пускат военни бомбардировачи F-22 да тренират на територията на Европа, за да успокоели страните членки относно положението с Русия.
Кое положение? Има ли положение? Май без бомбардирвачи въздух-въздух от последно поколение би ми било по-спокойно...

Светлинно лъчение при моста на Голдън Гейт, Сан Франциско:



Новината вече е официална, Китай започва ликвидация на американските ценни книжа. С това Китай просто потвърждава кой е световният лидер в момента и явно не става въпрос за САЩ.




В последните няколко месеца имаше изолирани инциденти тук и там по разните ядрени централи. Я във Франция, я в Белгия, сега и в Украина. Всеки път властите казват, че всъщност е само технически инцидент без опасност за човешкия живот. Същевременно, това е стандартната фраза по процедурата. Навсякъде е така. И въпреки това, всеки път има изолация на периметър и евакуация. Мога да ви уверя че това не са превантивни мерки. Нкой вече не се занимава с превенция. Кризата не позволява пилеене на средства за подобни “луксове”. Същевременно европейския съюз завищи тихомълком допустимите радиационни нива. Хмммм! Първо това стана след катастрофата при Фукушима за да могат да позволят износа на тамошна стока... Интересно е, направо удивително, как без никакви изследвания и показатели отнасящи се до човешкото здраве, разни умни глави сядат и сменят разни показатели ей така, черно на бяло, на къс хартия!

Лято 2015: само за 2 месеца 162 животински хекатомби.  Списъкът е подновен до днешна дата с масовите и необясними смърти на милиони животински видове.
Пълният списък с детайли е тук:

Щастлив ден


Смелата овца

3 коментара:

  1. И какво става ,в държавата ?Само СМЕЛАТА ОВЦА и няколко човека знаят какъв ще бъде развоя на театралната постановка,а милите ни политици не са и чували за тези неща.Хайде стига ,бе. Поздрави за статията .Петрова

    ОтговорИзтриване
  2. Не само в държавата, за съжаление! Политиците навсякъде са прекалено заети с точките на рейтинга си и дали има още кебапчета за обед :) Предупредете близките си и успех!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте ,няма как да предупредя близки и роднини,защото ни изкарват леко луди със сина ми. Радвам се ,че поне на него отворих очите (с Вашите статии ),пък другите нека спят зимния си сън.Много успехи и усмивки през деня.Петрова

    ОтговорИзтриване