сряда, 14 октомври 2015 г.

Според една френска астрономка, извънземните се опитват да разговарят с нас, но ние нищо не разбираме!

*Не обичам особенно фразата: “казах ли ви!” Обаче тук се налага да го кажа – Е! Казах ли ви! И то при това същото нещо – не може човек да се опитва да комуникира с първобитни средства и еднопосочно при положение, че дори не знае как и накъде! Писах веднъж в една статия за човеците които слушат радио сигнали. Питам ви сега, освен в колите си понякога, има ли дори още хора на Земята които да слушат радио редовно? А такива които да са на правилната станция за да нацелят хороскопа си по случайност, в точен ден и час? А такива които да могат да отговорят на станцията без да ползват телефон или пък без да знаят номера? Елементарно драги ми Уотсън! Ей такива мисли явно не им идват в НАСА. Как ли така, толкоз умни глави на едно място, пък не стигат до толкова прости умозаключения?!


Докторка на науките, астронавтката Натали Каброл, която управлява наземните мисии за лов на извънземни сигнали при института SETI в Калифорния, САЩ, може да размъти водата относно понятията ни за Вселената. Време беше!


Тя е убедена, че извънземна цивилизация вероятно в момента се опитва да се свърже с жителите на нашата планета, но ние не успяваме да разшифроваме съобщенията им, защото не разполагаме с достатъчно напреднала технология.
 
Dr. Nathalie Cabrol
v Тук леко се противопоставям на тази теза – нека вземем някои специфични диалектни форми на комуникация като подсвиркванията в Корсика или при баските (Испания). Не е нужна тенология! Става въпрос за подсвирквания, които обаче формират смислени, граматически изправни и съдържателни фрази. Но тези езици изчезват понеже вече никой не ги разбира и не комуникира на тях и то не поради липса  на технология – достатъчно е да знаеш да свиркаш и да слушаш – а поради липса на знания и приравнена комуникационна и културна схема на изразяване и разбиране. То е същото като с българското клатене на глава за “Да” и “Не” (няма чужденец който да не се е объркал и да не е седял гледайки тъпо защо тоя отсреща говори глупости), само че е по-лесно да научиш 2 едносрични думи, отколкото цял език... да не говорим, че делфините и китовете също разговарят. Вече технологически е доказано че имат интелигентна и пълноспектърна реч, но въпреки това вес още никой не знае какво казват! Ето как може по хиляди начини да си технологически готов и пак да седиш като пукел!

За да обясни теорията си, докторката се опира на историята на цивилизациите ни, обяснявайки че:
“имайки предвид какво сме постигнали за последните 100 години, една извънземна раса на около 1000 години по-израсла от нас, използва със сигурност методи и технологии много по-напреднали от нашите”

·      или просто комуникират телепатично, но понеже тук на земята мозъците ни са размити от химически наситените храни, пластмасови изпарения и най-вече всевъзможни радио-, теле-, електронни вълни, (да не говорим пък вече и за чиповете RFID, работещи с радиочестотни вълни, както и настъпващите “автономни” електроброячи, които щем или не щем скоро ще пекат мозъците ни на къси вълни, само защото електрокомпаниите са програмирали този “невероятен” прогрес) тая сива пихтия вътре е неспособна да закачи каквато и да било космическа вибрация...

Тя добавя също така, че търсенията ни на извънземен живот са основани на приема на радио- и оптически сигнали, като светлинните например, но че напреднала цивилизация би използвала други, по-ефикасни и напреднали методи за да комуникира.

·      Това ме кара да си отбележа, че трябва евентуално да подам кандидатура за докторско място в SETI. То Мадам Каброл откри топлата вода направо! Радио и светлинни сигнали... Звучи като тлъст майтап! Айде, скок на статията за видимия свят ако се ограничим само с най-нищожната част от вълновия спектър – ми много ясно, има да си ч-а-а-а-а-акаме Годо... или така назованите извънземни... Но, момент, не е ли това целта в крайна сметка? Иначе защо да се ръсят милиарди, МИЛИАРДИ, МИЛИАРДИ долари за да се строят комуникационни комплекси като сателитните площадки на SETI, при положение, че техния обхват не покрива дори една стохилядна10  част от съществуващото извънземно пространство и лъчение?!!!?  
Някой ден ще се задълбая и в това явно мятане на пари в Космоса, но засега обемът пречи на наличното ми изследователско време.
 
С ширина от 305м, радиотелескопът Аресибо в Порто Рико
е най-големия инсталиран такъв по рода си. Но дори той не
обработва всички налични честоти пристигащи от пространството.
Всъщност всички възможни земни интерференции като GSM, GPS, radar и
сателитни сигнали биват пропускани... 
През 2015 на Земята е получена серия от мистериозн сигнали (за пореден път). Наречени Fast Radio Bursts (FRBs) или Бързи Радио Приблясъци, тези предполагаемо извънземни комуникации съдържат поредица от 10 сигнала, чието общо съдържание е цифрата: 187,5! (е върви че разбирай сега!) Според направеното проучване, тези сигнали произлизат от 5 различни източника, всичките наширащи се на еднакво разстояние от Земята, на милиарди светлинни години от нас ?!?!?!?!? и въпреки че учените не отричат хипотезата, че тези сигнали биха могли да се дължат на появата или излъчването на небесни тела, като тези на пулсарите например, те поддържат и тезата за интелигентни същества способни да комуникират...
 
Някои от антените на SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence)
по света. Полета с хиляди подобни радио "подслушватели" се намират в
десетки страни по цялото земно кълбо

Проекта Cyclops на SETI - над 10 000 радиотелескопа,
насочени...незнайно накъде в слушане на "празното"
космично пространство (поне такава е официалната версия)


Естествено, както винаги когато се заговори по тези въпроси, особенно ако някой учен, специалист се изкаже по въпроса, или цялото съсловие се опълчва яростно срещу него и го изплюва от Матрицата или и други “съмишленици” скромно се присламчват съгласявайки се. В случая е втората опция. Някои започнаха да съчиняват как извънземните биха могли да открият съществуването ни тук на Земята. Други пък учени от НАСА дори заявиха наскоро, че очакват откритие на извънземен живот максимум до 20 години... Не знаех, че в НАСА си падат врачки! Всъщност, от известно време те ни привикват на разни “напредничави” открития, като водата на Марс например. Обявявам за следващо откритие в близките година/две – доказателство за примитивни организми отделящи въглерод на Марс! Така или иначе НАСА вече чертае пътната карта на следващия робот който ще посети марсианските степи през 2020г. Освен това се започна и с яростното изследване на всички прилежащи луни на планети в слънчевата система.
Очевидно ще има открития! Не заради увеличеното видимо търсене, а по-скоро защото тези публични демонстрации служат за претекст на това което би следвало да ни се представи като “ново” в следващите няколко съвсем близки години...

Щастлив ден


Смелата овца


Няма коментари:

Публикуване на коментар