сряда, 14 октомври 2015 г.

Масажирайте тази точка от тялото си и се пригответе за чудеса!

Съществува една японска легенда която разказва сленото: имало едно време един мъж който наследил най-висшето знание на баща си, относно Зу Сан Ли, “точката на дълголетието” или “точката на стоте болести”.

Всеки ден този човек масажирал точка, като следвал съветите на баща си и така живял достатъчно дълго, за да бъде свидетел на раждането и на смъртта на няколко императори. Масажът на тази точка е един от най-старите методи на лечение в Изтока, който се практикува от хиляди години. 
В човешкото тяло има 365 точки и 12-те основни меридиани, които припомнят дните и месеците в годината.


Техниката за този масаж (дижипонктура - натиск върху специфични точки с върховете на пръстите) се основава на учението на меридианите и енергийните канали, които са свързани с някои органи. В китайската медицина, тялото се разглежда като енергийна система и масажът може да промени енергийния поток и дейността и функциите на органите.





Активирането на Зу Сан Ли точка предизвиква подмладяващ ефект, лечение и превенция на старостта. В Китай, това е известно като "точка на устойчивостта", а в Япония това е "точката на стоте болести". Върху тялото ни, Зу Сан Ли е точно под капачката на коляното.

За да го намерите, поставете дланта на ръката си под капачката на коляното. Точката се намира точно под нокътя кутрето (на снимката, ръката е сложена откъм външната страна, затова е под кокълчето), тя има вид на малка неравност между костите. Ако не можете да го намерите по този начин, опитайте се да седнете на пода, натискайки здраво краката си на земята. След това, ги доближете към тялото си без да повдигате краката от пода. Ще забележите голяма изпъкнала зона от външната страна на крака под капачката на коляното. Поставяйки ръката си от капачката надолу, кутрето ви натиска точно върху Зу Сан Ли.



С какво е свързана тя и защо японците я наричат "точка на стоте болести"?

Зу Сан Ли служи за регулация на здравето на органите намиращи се в долната част на тялото ни. Тя контролира функциите на областите на гръбначния стълб отговаря за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, храносмилателен тракт, половите органи, бъбреците, надбъбречните жлези. Масажираки Зу Сан Ли вие можете да засилите дейността на надбъбречните жлези, които са най-мощните жлези и служат като основни пазители на нашето здраве.



Те отделят адреналин, хидрокортизон и други важни хормони в кръвта. Ако масажирайте "точката на дълголетието" всеки ден, вие ще можете да  нормализирате функциите на надбъбречните жлези в организма, които са:

-       Регулация на кръвно налягане
-       Нормализиране на кръвната захар и нивата на инсулина
-       Потискане на възпалителните процеси в организма
-       Уравовесяване на имунната система
 Други предимства при  масаж на  Зу Сан Ли са: -       Подобряване на храносмилането
-       Лечение на заболяванията на стомашно-чревния тракт
-       Справяне с последствията от инсулт (AVC)
-       Повишаване на самочувствието
-       Преодоляване на стреса и на напрежението
-       Подобряване на вътрешната устойчивост


Смята се, че чрез масажът на тази точка, човек може да лекува импотентност, хълцане, запек, гастрит, и уринарна инконтиненция.


Това също така подобрява имунната система на човека, за да бъде в по-добро здраве през целия си живот.
Този масаж е най-ефикасен когато се прави сутрин или преди обяд. Масажирайте всеки крак девет пъти чрез извършване на движение с пръстите по посока на часовниковата стрелка, за около 10 минути. Преди да започнете, се отпуснете в удобна позиция. Успокойте дишането си и се съсредоточете върху вашите усещания. Изпълнете този масаж в седнала позиция.
Потопете се в състояние на хармония и нека лечебеният процес започне. Този масаж има стимулиращ ефект. Можете да се масажирайте с пръсти или с някой вид зърна (овес, ориз и т.н.).
Казва се, че ако дадено лице осъществява масажът вечер, той или тя ще сваля между 400 и 500 грама на седмица.
Бъдете внимателни, не масажирайте точката преди сън, защото това предизвиква безсъние.
Можете да масажирате Зу Сан Ли точка всеки ден, но е особено полезен масажът при новолуние.

-       Организирайте се така че да масажирате тази точка сутринта, осем дни след началото на новата луна. Това ще укрепи имунната ви система, ще подобри функционирането на вашите органи и ще забави процеса на стареене.
-       Масажът преди хранене ще подобри паметта и функционирането на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи.
-       Можете да масажирате двата крака едновременно след обяд за облекчаване на стреса, при нервност, раздразнителност, главоболие или нарушения на съня.

-       Вечер масажирайте краката си поотделно в посока, обратна на часовниковата стрелка този път. Това ще подобри вашия метаболизъм и ще ви помогне да отслабнете.


8 коментара:

  1. Благодаря за инфото,не случайно всички с дръпнати очички изглеждат по млади за възрастта си,те си имат Цигун,акупунктура ,а ние химия.Къде се изгубихте ,вече ми липсвате в пространството? Напишете нещо за изборите ,ако могат да се нарекат избори,моля.Изкренно Ваша читателка Петрова.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, загубих се между компютърни неволи и житейски наложителности. Какво да ви кажа за изборите - дори не си заслужава да пиша статия по въпроса. Нима все още има хора който вярват че "избират"??? Имало едно време истинска "демокрация", това време било древногръцко и не били избори, а теглене чрез жребий където всички (абсолютно всички), а не само 1% от населението имали шанс да бъдат издърпани. Факт е че политиката предизвиква психологически отклонения дори при най-"благоизглеждащите" душици които веднага след поемане на мандата се запознавт с привлекателността на властта, курупцията, силата затреперва между пръстите и ушите им и ... по нататък историята я знаем щото непрестанно се повтаря навсякъде и от столетия... истината е че никой не иска всластта за да помогне на който и да било, а най-вече за да засити собствения си глад за власт. Затова хората които най-заслужават да бъдат избрани, никога не биха се представили на избори и това е било най-великото откритие на древногърците относно истинската демокрация, защото при тегленето на жребий поне има шанс да се падне некой "свестен"....
      Успешен ден

      Изтриване
  2. Ето, видите ли, какво значи манипулация: ако не искате да се съгласите на електронното гласуване, ще висите в арена ''Армеец" по няколко дена за да се приемат изборните книжа и бюлетините, ще припадате от чакане до побъркване, докато кандисате да ви манипулираме, контролираме и фалшифицираме по компютърен път! Евала, как го измислиха! Сигурно им го подшушнаха от ембасито на ''Козяк"..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, туй с электронното гласуване е ВЕЛИКА манипулация, ще спестят от кебапчета (че то кучета по улиците и не останаха, поне покрай кланниците) и чалга певкини. Да не говорим че мериканците са им го подшушнали метода. Нима мислите че това с електронните измами по разните бозави сериали е само телевизионна измислица?!?! Още от 1969 сащ-ците придумват Франция да се оборудва с електронна система за гласуване. Станно съвпадение, но от тогава насам политиката се обръща в сателитна посока все на запад и някак си още от тогавашните изказвания се знае как ще се обърнат нещата. Силно препоръчвам да си намерите предизборните изказвания на Ширак от '79 год - ясно казва как "някой" си се опитва да обърне Европа на организъм управляван от мултинационални компании...

      Изтриване
  3. Да разбира се ,ние си мислим ,че избираме ,но те предварително са се самоизбрали.Но този път се уляха с невалидните и с тормоза над хората в Арена.То това гласуване е манипулация а електронното ,фасулска работа.

    ОтговорИзтриване
  4. Привет. Статията е прекрасна, но не разбрах нещо. Цитат: /Масажирайте всеки крак девет пъти чрез извършване на движение с пръстите по посока на часовниковата стрелка, за около 10 минути./ Значи ли това че трябва да се масажира всеки крак по 90мин.? Благодаря. Бъди благословенна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, сега като го препрочитам звучи неясно :) Не става въпрос за 90 минути, а просто стимулиране на точката за около десетина минути на всеки крак. ако го правите едновре;енно отнема само 10 мин, ако ли не - 20! Моля! пак заповядайте! младост и здраве!

      Изтриване
  5. Привет. Статията е прекрасна, но не разбрах нещо. Цитат: /Масажирайте всеки крак девет пъти чрез извършване на движение с пръстите по посока на часовниковата стрелка, за около 10 минути./ Значи ли това че трябва да се масажира всеки крак по 90мин.? Благодаря. Бъди благословенна.

    ОтговорИзтриване