събота, 9 май 2015 г.

От двете страни на огледалото...



Съвсем наскоро писах една статия – Отровите с които се храним – която описваше основно опасностите свързани с глутаматите и аспартама в промишлените храни. Тази статия бе вдъхновена от дългогодишните дейности на няколко американски учени-лекари, но най-вече от смелостта на една жена, майка, французойка, обърнала се срещу тези продукти – Корин Гуже. Тя обикаляше страната и правеше конференции по въпроса, а също така е издала и книга – Хранителните Добавки – свързана с всички Е-та на опаковките. Имах намерение да се свържа с нея за да може тази книга да стигне и в България и за да могат хората, всеки един влизащ в магазин, да знае какво се съдържа в пакета които държи. Така с чиста съвест всеки ще знае иска ли да консумира или не.
 
Това е Корин, която избра да
не си мълчи...
Това което се случи ме потресе, затова сега пиша, за да се знае:
Два дена след като написах статията, написах дълго писмо до Корин. В сайта си тя не дава електронна поща (което напълно разбирам имайки в предвид нападките за които споменаваше в някои от интернет интервютата си – естествено традиционните медии не публикуват такива неща). Влязох да проверя отново пощенският адрес – сайтът беше в рекунструкция. Дотук, всичко ми се стори нормално. Една седмица след това сайтът продължаваше да е в реконструкция – вече започваше да ми се струва все по-малко нормално. Докато вчера не се появи следното съобщение:




Двете ми дъщери

Тази страница е затворена заради натиски
Ако искам да мога да продължа да спасявам животи, струва ми се разбираемо да отпусна края относно двете ми дъщери... Благодаря за вашето разбиране

Корине Гуже



Към това единствено ще спомена, че от 2013, Корин е изправена пред тази дилема - да продължи да казва истината на хората или да води дълги юридически битки за децата си. Един ден в дома и пристига една социална асистентка, разказва й че е там само за проверка на ситуацията (Корин е разведена) и след 2 часа просто хваща децата и тръгва с тях... Това е което знам и няма да коментирам повече. Другото което знам е, че нещата не се случват току така, това не е стандартна процедура...

Книгата съществува и на италиански и румънски


В същото това време, в България, по българското национално радио тече интервю с някакви американци които убеждават публиката как ГМО не са опасни за хората и затова няма нужда от етикетация на продуктите с тях.
Това е свързано с предстоящето влизане в действие на Трансатлантическия пакт –TTIP (TAFTA) - което цели буквалното наводняване на европейския пазар с американски продукти – и за това вече говорих.
В Щатите над 70% от продуктите са с ГМО - това е по официални данни, мога да си представя реалните цифри. Хората там не знаят какво ядат. Всеки ден там има манифестации и петиции до правителството на Обама за да бъдат родуктите поне с валидни етикети – хората искат видимост и право на избор. Естествено медиите предпочитат да ни покажат по скоро как полицаи и цивилни се трепят по улиците.

Всичко, абсолютно всичко на тази маса
е с риск за здравето и животът ви. И затлъстяването
и диабетът са най-малките ви проблеми!

Знайте, че тези продукти в момента летят към вас! Знайте, че там хранителните добавки не се отбелязват с Е (това е валидно само за Европа – затова е Е). Знайте че нито ГМО организмите, (вижте руското изследване и видеото в кометарите - не случайно Путин си затвори границите за американците) нито Е-тата са безобидни. Всеки американец има поне 3 хронични заболявания които пълнят джобовете на фармацевтичните компании – същите които произвеждат добавките. Дори само този факт би трябвало да накара хората да се замислят. Когато има игри на интереси – ясно е накъде клонят нещата.

Радио предаването, по една от най-големите български медии приключи с фразата: “Всичко което е по магазините е добро за консумация!”

Плачете хора, вие сте манипулрани!

Смятам всеки с малко чист разум ще разбере връзката между всичко което разказах. Информирайте се, информирайте и близките си, дано това ви спаси.

П.С. Аз лично не смятам да оставя нещата така – ще намеря начин и време да преведа и публикувам всички добавки, но нека само ви споделя че има ли Е с цифров код написано някъде, това определено не е добро за ядене, още по-;ало полезно...


За напомняне: глутаматът се крие под код Е 621, названието аромати (колко безобидно, нали?), моносодиев глутамат, подобрител на вкуса (каква ирония), в някои набухватели също има глутамат, изкуствена мая...

Аспартамът носи код Е951, APM, Aspartyl phenylalanine methyl ester, L-Aspartyl-L-phenylalaninemethyl ester, винаги когато видите изкуствени подсладители, или надпис – без захар, light, или други подобни, особенно ако е продукт със сладък вкус – абсолютно всички соди, коли и подобни са бъкани с това. Вижте статията Отровите с които се храним за повече информация относно заболяванията.

.........................

Допълнение на информацията: малко след тази статия, в началото на юни, научих че Корин се е самоубила... Светът се прости с един мирен войник в името на всеобщата истина. Лека й пръст!




Няма коментари:

Публикуване на коментар