сряда, 3 юни 2015 г.

Ние сме създатели на 100%

До преди век науката разчиташе на измерваемостта, видимостта, доказуемостта на Нютовата физика, където ябълката пада от дървото към Земята. Но тази наука разширява все повече разбиранията си за съществуващите сили благодарение на откритията на квантовата физика. Експериментите проведени с елементарни частици водят учените до признаване съществуването на необясними и невидими досега сили и явления. В крайна сметка сега квантовата физика се явява основен противник на теорията за материалността на Вселената. В момента в който пиша тези редове, физици от цял свят експериментират в ЦЕРН с цел отваряне на портала към паралелните светове. Това не е научна фантастика, а доказателство че съществуват научно доказуеми вероятности за които дори и не бяхме предполагали преди.




Като се започне от ученията за позитивното мислене, Законът за Привличането (много добре обяснен в книгата Разговори с Бога на Нийл Доналд Уолш), будизмът, хо’опонопоно (древно хавайско учение за изцеление за погрешните памети и постигане на пълноценен и хармоничен живот), всички тези учения, а и много други ни показват, че ние сме на 100% създатели на живота си.

“Ние сме това което мислим.
Всичко което сме произлиза от мислите ни.
С нашата мисъл ние строим нашия свят.”
Буда


Горното е потвърдено чрез един физичен експеримент с фотони. Той се нарича – двойнственост вълна-частица. В различни периоди, различни екипи от учени се сблъскват с едно и също необяснимо явление – при опитите им да обяснят и регистрират (с лабораторни инструменти и камери) поведението на елементарните частици, тези последните реагират според очакванията на учените. Ако те очакват доказателство че те реагират като вълна, частиците се държат като вълна. Ако намерението на опита е да се докаже, че те пробягват растоянието праволинейно, както биха го направили други елементарни частици, то те правят точно това. Във видеото по-долу, опита е обяснен по лесно разбираем начин:




Оказва се, че намерението и очакването на учените, определя поведението на елементарните частици. Но всичко във Вселената е построено от елементарни частици. Какво може да е тогава нашето заключение? Първо – квантовата физика потвърждава че ние сме създатели на света около нас. Тя дори го формулира чрез научна теория по следния начин:

“Видимият свят съществува около нас само чрез погледа който отнасяме към него и от знанието ни че той съществува.”


Това накратко означава, че ние възприемаме света около нас такъв какъвто е, само защото знаем за неговото съществуване и защото насочваме погледа си към даден обект. Тоест – това дърво пред прозореца ми съществува, защото съм научена (житейски програмации) че дърветата съществуват и защото го виждам. Ако не го виждах, то то нямаше да съществува за мен. Това е малко като в историята на Екзюпери за Малкия принц. Лисицата казва на малкия принц, че ако той я опитоми (тоест да приеме присъствието и като същество), то тя ще съществува за него и ще бъде единствена във Вселената.


Светът е създаден от енергии и информации. Всъщност дори най-твърдото и материално тяло е чисто и просто само това – енергия и информация. Какво представляват частиците съставащи всеки осезаем предмет? Те са силна концентрация на енергия. Всяка елементарна частица във Вселената е това. След това те се обединяват, създават по големи частици, групи от частици, молекули, материя.


Един от опитите над способностие над водата показа способностите на информацията. В
лаборатория, вибрациите на чаша вода с нишки ДНК в нея биват предадени чрез аудио запис на друга чаша вода, намираща се в друга лаборатория на километъри от първата. След приключване на предаването, във втората чаша вода се откриват кодирани информациите от ДНК-то намиращо се в първата чаша (Др. Люк Монтание - Electromagnetic signals are produced by aqueous nanostructures derived from bacterial DNA sequences, 2009; Electromagnetic detection of HIV DNA in the blood of AIDS patients treated by antiretroviral therapy, 2009 ; DNA waves and water, 2010 - See more at: http://www.ouvertures.net/luc-montagnier-retrouve-memoire-eau/#sthash.TTSBrTOb.dpuf).


Това е поредното научно доказателство на постулата на квантовата физика:

“Материята, такава каквато я познаваме обикновенно, не съществува.”

Всъщност написаното по горе твърдение че материята е създадена от енергия и информация е само наполовина вярно. Всъщност информацията е чисто и просто вибрация (отново доказано чрез по горния експеримент). Това води до заключението че цялото същество на Вселената е само енергия и вибрация. Но и Вселената съществува такава каквато я възпремаме само защото ние решаваме, че е такава (или защото са ни научили/програмирали че е такава).
Накратко - знанието за света не идва отвън, а отвътре.
Това е, за пореден път, още една опорна точка до която квантовата физика ни води, след като това е било изказано като постулат векове преди това от източните учения:


“Опознай себе си и ще опознаеш света.”



Тоест, не само че ние сме създатели на нашия свят на 100%, но ние сме на 100% отговорни за това как този свят се върти. Всяка мисъл (информация) е база за програмация на материята. Всяка погрешна мисъл, дори неосъзната (ние сме носители на 90% подсъзнателни нежелателни програмации и мисли) носи своята част на отговорност за това какво ви се случва всеки ден. Когато започнете да правите нещо, вашите мисли го програмират дали то ще се овенчае с успех или напротив. Всяка мисъл вредител, носител на негативизъм е спънката която сами си слагаме в краката. Затова често понятия като карък и късметлия са абсолютно фиктивни. Човекът убеден че е късметлия, носи с вярата си и мисълта-програма че всичко до което се докосне е успех. Тази мисъл-програма е информацията кодираща материята. Този човек закодира с всяка своя мисъл и действие неговата реалност, а именно че той е с късмет.
Тези неща започнаха да навлизат наскоро с теориите на позитивното мислене, въпреки че те имат корени в много по-отдалечени времена. Това не са заклинания са успех, любов, пари, благоденствие и каквото и да било друго. Затова и много хора не се справят само с повтарянето на позитивни изречения, защото преди това трябва да се преборят с подсъзнателните си програмации и пречки. Когато човек открие че е създател, а не просто играчка в ръцете на някаква измислена съдба, тогава негов е реда да създаде осъзнато и отговорно съдбата си.

Древните учения казват:

 “Днес ние сме това което сме мислили вчера.”


Споменте си съмненията, страховете, надеждите или молбите си от вчера, предния месец, предната година. Спомнете си за какво сте се молели най-много преди няколко месеца. Сега, с товара на времето, теглете чертата и преценете сами – това отговаря ли на мислите ви?
Нашето ДНК е изцяло направено само от информация. Едно от наблюденията на Дийпак Чопра върху пациенти с разделение на самоличността е, че те представят различни физически симптоматики и заболявания според личността която представляват на дадения момент. Те били способни да преминат от състояние на диабет, сърдечна недостатъчност, дори физически белези, които се променяли според промяната на характера. Всеки отделен вид характер променял физическото състояние на приемника пациент. След като болна психика е способна да промени физическото състояние на организма, представете си какво е способна да направи психически здравата личност. Това напълно препокрива откритията на Луиз Хей (виж книгата Излекувай живота си) свързваща физическите болки на тялото с психическите нагласи и програмации на човека.

Мисълта е проводникът на информация в тялото ни и докато сме ограничени в тяло, тя е създателя и на физическото ни състояние и на реалността около нас. Оповавайки се на това, някои учени са съгласни да заключат, че не съществува един свят, а 7 милиарда (колкото са хората на Земята), обединени чрез общо мисловно съзнание.

Наскоро попаднах на напълно научното обяснение на един учен от CNRS (Френския научен институт) – Филип Гилеман, които обяснява че синхронностите, случайностите, съвпаденията, знаците не съществуват като случайни явления. Те са знаци от нас самите, за нас. Това е доказано с теорията за двойната козалност или с връзката на двойната причинно-следственост, в която бъдещото ни Аз ни изпраща знак на нас самите че сме на правия път и че всичко е ок.

Така че, когато уж случайно видите двойни или огледални цифри на часовника, или пък нещо ви накара да се обърнете и да видите човек който не сте виждали от години, или пък телефонът звънне когато очаквате, или видите роза когато сте мислели за такава, нищо че навън е люта зима, или когато попаднете на текст който не сте търсили, но е с връзка към нещо което ви интересува, не се отвръщайте, всички тези уж случайности са знаци за вас и от вас.

Това което ми е особенно интересно е, че вече стандартната, строга, академична наука изоставя малко по-малко отъпканите пътища на материалната догма и започва все повече да се интересува от древните учения и да се опитва да доказва правостта им. Тук публикувам постулатите и на двете страни един до друг, за да може всеки да избере своя път и после да види че както е казано в крайна сметка “всички пътища водят до Рим”.

Щастлив ден


Смелата овца

2 коментара:

  1. Да, трябва да се научим да сме щастливи и позитивни винаги, за да имаме успехи, здраве и късмет :) Благодаря за напомнянето! Хубав ден :)

    Ники

    ОтговорИзтриване