петък, 26 юни 2015 г.

Забранената история – Бил ли е човекът съвременник на динозавърите?

Фигурка от колекцията Юлсруд
Имате ли спомен от наученото в училище? Доколкото аз си спомням, човекът е бил в стадий на попова лъжичка когато динозавърите са ходели и ръмжели по земите обрасли с папрати и подобия на палмови дървета... Как тогава да си обясним следните факти - рисунки на различни видове огромни влечуги по глинени съдове, скални изображения, глинени фигурки, каменни скулптури, митове и странни истории, и най-неочакваното - отпечатъци в седиментни скали на човешки и динозавърски крак?




Глинени и каменни статуетки

От 1944 г. и в продължение на повече от 10 години в Акамбаро (Мексико), търговецът немски произход и аматьор археолог, Валдемар Юлсруд изкопава фантастична колекция от над 20 000 керамични фигурки. Тези парчета, всяко едно от които уникално, са забележително артистично изпълнени и свидетелстват за древна цивилизация от преди стъпването на Колумб на американският континент. Стотици от тези фигурки представляват динозаври, включително Брахиозавъри (неизвестен до този момент), на Игуанодони (открити като вид чак през 1978 г.), и Бронтозавъри с гръбни плочки (известен чак през 1992 г.). Така че, няма съмнение, че творците, които са изваяли тези скулптурки (опечени на открит огън, знаейки че в наши дни няма дървета в Акамбро) са виждали пред себе си тези животни за да могат да ги възпроизведат толкова достоверно. Колекцията е щяла да остане в неизвестност ако не са били няколко журналиста и известният навремето географ Чарлз Хапгуд, за да разкрият истината пред погледа на света и да покажат съществуването на тази невероятна сбирка, намираща се и днес в музея в Акамбаро.
 
Брахиозавър - фигурка от колекцията и изображение
от научен труд, съобразено с намерени кости и данни

няколко други фигурки от колекцията
В едно слънчево утро, Юлсруд разхождайки се на кон в планината вижда купчина камъни и керамични парчета. Той слиза от коня и започв да вади камъните. Разглеждайки по отблизо Юлсруд открива странни керамични фигурки. Като запален аматьор археолог, той веднага разбира че фигурките не отговарят на нищо което е виждал до тогава. Той познавал вече южноамериканските индиански цивилизации – тараскан, толтеки, ацтеки, мая, чупикауро, инка и пре-инка, но предметите които държал в ръката си били от съвсем друга култура. През 1923г. Юлсруд заедно с Падре Фрей Хосе Мария Мартинез откриват само на 12 км. От мястото културата чупикауро.
Когато няколко керамични предмета били изкопани в Чупикауро, това привлякло вниманието на на археолози от цял ​​свят, които на първо мислели, че статуетките са Тараскан; в последствие се разбира че те са останки от нова индианска култура - Чупикауро. Цивилизацията на Чупикауро се появява около 500 г. пр. н. е. и е замряла 500 г. сл. н. е., почти хиляда години преди Тараскан.

Когато на 69 годишна възраст,  Юлсруд намира тези статуетки, той е на път да направи едно от  най-важните открития в историята на археологията. Знаейки това, той наема един местен селянин - Одилон Тинахеро - и сключва с него сделка, като казва че ще му плати 1 песо (около 12 цента) за всяко открито парче. Малко след това Тинахеро се завръща от хълмовете с пълна количка с керамични фигурки. Керамиките, всяка от които уникална, по форма и цвят, представляват силуети на динозавъри и хора от различни континенти – ескимоси, азиатци, африканци, бели хора с дълги бради, монголци, полинезийци, както и предмети свързани с различни култури – Египет, Шумер и други древни народи. Предметите били и от глина и от дялън камък с различни размери – някои от по няклолко сантиметъра, други по метър, дори повече. Сбирката от повече от 20 000 предмета не съдържала нито една повтаряща се фигура!




изключително точно изображение на стегозавър

Някои от човешките фигурки




В колекцията имало голям брой различни по вид динозавъри, в различни пози и моменти от животът им – Траходон с ципести крака, Горгозавър, рогат Моноклониус, Орнитолест, Титанозавър, Трицератопс, Стегозавър, Диплодокус, Подокозавър, Струтиомимус, Плезиозавър, Левиатан, Майозавър, Рамфоринус, Игуанодон, Брахиозавър, Птеранодон, Диметродон, Ихтиорнис, Тиранозавър Рекс, Ринокоцефал и други непознати още видове динозавъри. (аз се изпотих само докато им напиша имената, за повече от половината дори не знаех че съществуват, едва ли ще седна да правя глинени фигурки на тези животни и да си ги съчинявам ако не газеха редовно полянката пред мен... само наличието на такова разнообразие е свидетелство че това не са фигурки правени по разказ или скица... със сигурност съвременните археолози ни взимат за полу-идиоти...)
Тези фантастични фигурки застрашават всички наложени идеи от съвременната археология и история. Как бихте обяснили това че някакво забутано южно-американско индианско племе познава египетската цивилизация? А ескимосите? А азиатците? Колкото до динозавърите, въпросите са още повече?
Много от изваяните фигурки на динозавъри са на видове абсолютно непознати на науката чак до към края на ’78/9. Формите на фигурките са абсолютно точни от гледна точка на биологичните дадености на динозавърите. Оказва се, че дори специалистите палеонтолози първоначално представят погрешно сглобени скелети и несъответстващи скици на различните видове динозавъри, докато глинените фигурки са напълно точни от анатомична гледна точка. Това се открива едва след десетолетия, когато те стават дознание на по-широк кръг хора търсещи истината и когато палеонтологическите открития са в достатъчно напреднал стадий за да се познават добре различните видове гигантски влечуги.
Мистериите свързани с колекцията на Юлсруд са огромни. В книгата си Enigmas del Pasado, той изказва една теория, която тогава предизвиква огромен скандал в научните среди. Юлсруд счита че предметите са били изработени и заровени с цел те да бъдат послание от народ настигнат от природно катаклизмично бедствие. Той представя хипотезата, че Планетата е претърпявала вече периоди на катастрофи в които всички древни цивилизации са били заличени от лицето на земята. В наши дни още се отрича съжителството между хората и динозавърите, както и познанията на древните относно другите народи, култури, науки. Знаем обаче със сигурност, че на Земята наистина е имало огромни катаклизми и че вече е имало 5 големи изтребления...в които са загинали и големи цивилизации, като Атлантида, Мю, предфараонският Египет, Вавилонската...



Каменните рисунки Ика

От повече от половин век – дата на откриването на камъните Ика в Перу- дебатите не спират. Става въпрос за 15 000 камъка!!! Всички издълбани с финни, изящни изображения, напомнящи културите инка и мая, представящи сцени на битки между хора и динозавъри, измислени създания – дракони, сирени, химери; сцени на сърдечни операции, странни карти с несъществуващи континенти или още наблюдения с телескоп... Камъните са открити в древни гробове от цивилизациите преди инките. Много от тях са били разпродадени на туристи.
Камъните и рисунките непрестанно са поставяни под въпрос. Противниците са много. Много делят камъните на истински и фалшиви, обяснявайки че фалшивте изображения показват неща принципно невъзможни – като рисунката на стегозавър захапъл човек, при положение че този динозавър е тревопасен...
За съжаление, проблемите при датировката на неорганични материи като камъните, не улесняват доказването или отричането на тяхната истинност, но насоките са интересни за бъдещо по-дълбоко изучаване...













Митове и легенди по света


Ако започнем от нашите земи, в България от край време се разказват легендите и приказките за ламята и долната земя. В Англия, Шотландия, Ирландия се носят легендите на летящият дракон отвличащ агнета. Скандинавските страни, Германия, Австрия, както и множество други също имат истории разказващи за боецът който тряба да извади сърцето на драконът и да изпие кръвта му.
В азиатските страни и Малайзия змеят е дори включен в традизионните им празнувания – началото на новата година. Там това влечуго е на особенна почит.
Може би са само приказки, но антрополозите ще ви го кажат – всяка приказка е изникнала на базата на истинска история. В света няма нищо ново, всичко е добре забравено старо... Как бихте обяснили приликите в различните митологии? Българите не произлизат от скандинавските племена, защо тогава тяхната и нашата митология са толкова близки в някои отношения? Дали пък не са се случили неща, забравени от общия психизъм и народната памет, но са възпроизведени после под формата на фантастични истории?





Отпечатъци от ходила

Някои от отпечатъците от стъпки датират от периода Триас (-250 до -203 милиона години)... Ясно е, че тези открития са в пълно противоречие с Дарвиновата теория (която всъщност е само една теория!!!), която въпреки това е наложена като единствен възможен поглед над съществуванието земно и човешко. Затова всичко което противоречи на общоприетото се отрича, загърбва, дори наказва с изключване от научните среди.
 
трипръст оптечатък на влечуго с вдлъбнато
ходило на човек в средата
Откритието не е ново, дори напротив. В течение на годините, многократно са били сигнализирани открити отпечатъци на едни и същи места и в еднакъв интервал от археологическо време. Противоречие по начина на образуване на тези стъпки няма. Те задължително са направени едновременно за да бъдат запазени в това състояние.  




Няколко от появилите се наяве доказателства:
Женска стъпка вдлъбната в отпечатък на динозавър тридактил – Палукси, Глен Роуз, Тексас – дълго време се е твърдяло че отпечатъкът е на маймуноподобно


Пътечки от човешки и динозавърски стъпки едни до други от периода Крета, в щата Тексас, зоната е наречена Dinosaur Flats

Мъжко ходило с отпечатък на динозавър от периода Перимен в Ню Мексико – археологът е разрушил част (дали нарочно, дали случайно) от обекта опитвайки се да измъкне камъкът. По негово свидетелство на същото това място е имало 4 отделни писти с човешки и динозавърски следи.

Според палеонтолозите тези отпечатъци са “проблемни”.
на една пътека, например, има отпечатъци от трипръсти крака, после тези отпечатъци се спират сякаш съществото е изчезнало или е излетяло. Ние не познаваме животни с три пръста и не всички са задължително птици.” (« Petrified Footprints: A Puzzling Parade of Permien, » Le Smithsonian, Vol. 23, July 1992, p. 70.)

В щата Юта има отпечатъци в шистова скала. Тук няма възможни колебания, този вид отпечатъци са толкова ясни че се виждат дори линиите на пръстите. В стъпката е открит фосил трилобит. Датировката е от Триас.


Подобни стъпки са открити и в бифшия СССР – “при експедиция на Тюркменската Академия на науките, над 1500 отпечатъка на динозавъри са открити в планините в югоизточните части на страната. Отпечатъци приличащи на човешки са открити до тези на праисторическите животни.”  - Rubstsov, « Tracking Dinosaurs, » Moscow News , No. 24, p. 10, 1983
Откривателят на отпечатъците Др. Аманиязов пише:
ако говорим за човешкия отпечатък, той е направен от човек или човек-животно. Невероятно, но този отпечатък е на същото плато, където има динозаврърски следи. Може да кажем, че възрастта на отпечатъка не е 5 или 10, но най-малко 150 милиона години. Това е двайсет и шест см дълга стъпка, която е с руска размер 43 ЕИП [9,5-American], и ние смятаме, че този, който е направил този отпечатък е по-голям, отколкото сме ние ... това ще създаде цяла революция в науката за човешкият род.” Amanniyazov, Kurban, Science in the USSR T 986, « Old Friends Dinosaurs, » p. 103-107.

Еволюционистите се опитаха да ни пробутат една теория на създаването и развитието на света която е напълно погрешна. В цял свят, хиляди артефакти седят в опушените чекмеджета и архиви на институти и музеи само защото са “проблемни” – тоест никой признат от средите си учен не би рискувал дори косъм от главата си на специалист за да признае дори само фактът че има още за откриване. Къде нарочно, къде от страх, къде от егоцентризъм, никой не смее да си отвори устата и да каже ясно и точно: “На Земята е имало други цивилизации преди нашата, ние не сме първи и няма и да сме последните. Преди е имало тотално заличаване на цели цивилизации, покрай тях са живели и умрели и динозавърите. Ние не сме най-развитите, нито най-умните. Ние просто сме слепи и ослепявани. ЗАЩО?”

Каменно изображение на Стегозавър
на входа на храм в Камбоджа

Долу ляво - диплодокус, дясно в средата,
друга динозавърска фигура, хората се виждат наоколо
как се опитват да ловуват, фигурките са много по малки
Това са скални рисунки в Перу. Там се говори, че хората
от край време са живели с динозавърите


Повече тук:
Колекцията Юлсруд и история за откритията - http://www.bible.ca/tracks/tracks-acambaro.htm

Щастлив ден


Смелата овца

Няма коментари:

Публикуване на коментар