четвъртък, 18 юни 2015 г.

Хранене и ДНК – храните които поглъщаме променят генетиката ни

Най-често чуваното оплакване на хора недоволни от външния си вид е: “Ми какво да правя, по наследство ми е!”, “Ами в нашето семейство всички са ниски и дебели”, “То природата вече си е казала думата” или дори постулатът - “за да се знае една жена как ще изглежда след 20/30/40 години, трябва да се види майка й!”
А ако ви докажа, че това не е така?
Някой някога беше казал – Кажи ми какво ядеш и ще ти кажа кой си! – това вече е доказан факт!


Хранейки се ние поглъщаме фрагменти от растителна генетична информация, които навлизат в нашите клетки, откъдето преобръщат и променят нашият метаболизъм... Това е валидно до такава степен, че нашето хранене е способно да промени без наше желание целият ни процес на храносмилане и рекции на тялото.
Оперативната дейност на гените, като например тези влияещи върху нивото на холестеролът, е свързано със съдържанието на чиниите ни.


В древните времена, някои племена са вярвали че това да изядеш останките на предците си или на племенният шеф биха им предали силите му. Други пък, като някои индиански племена при лов са отваряли първо мозъчната кутия на убитото животно за да изядат още топлият мозък и така да получат зрението на орела, мощта на мечката и тн. В японската култура при неуравновесеност във физическото състояние е избират храни с енергия инг, за да компенсират янг. Отколешни родове са пиели водите от склоновете на вулканите за да се заредят с енергията им.
Тези принципи на придобиване на свойствата на нещо чрез поглъщане съществуват в почти всички древни култури. И в наши дни, науката показва че те вероятно са били прави.
Всъщност при поглъщане на храна, организмът ни не поема само въглехидрати, мазнини, белтъчини и витамини. Стомахът и червата пропускат и ред други елементи, между които и фрагменти ДНК носещи информацията и качествените характеристики на погълнатото от нас. Независимо от това че механизмите на интеграция на тези частици в собствената ни информационна банка остават засега мистерия за учените, те все пак са доказали че тези външни елементи са крайно издържливи както и на топлинна обработка (печене, варене) но така и на стомашните сокове.
Това че храните променят изразът на гените ни е при все това познато явление. Лошото хранене с готови храни и от ресторанти за бързо хранене е първият фактор за масовата планетарна епидемия от свръхзатлъстяване.

Самият факт, че дадени храни предизвикват или засилват симптомите на дадена болест, е доказателство до каква степен тялото е под влиянието на горивото което му дава (или отнема) ежедневната доза енергия. Така например Рапортът Кембъл (Китайското Изследване), който представя резултатите от най-огромното, дълго и масово изследване на влиянието на храната върху проявите на организмът (20 години и 880 милиона човека), доказва освен всичко друго и че животинските протейни – месо, но и мляко, сирене, масло ... - предизвикват и уголемяват раквите клетки, предизвикват диабет и коронарни заболявания.



Престанете с манталитетът на генетична жертва!





Според науката за епигенетиката (изследване на факторите как околната среда извън влиянието на ДНК оказват промени в генната експресия), стволови клетки и дори ДНК могат да бъдат модифицирани чрез магнитните полета, сърдечна съгласуваност, положителни умствени състояния и намерения.

Най-добрите учени в света се съгласяват: генетичен детерминизъм е погрешна теория.

ДНК-то с което се раждаме не е единственият фактор от който зависят здравето и благоденствието ни.
Др. Брус Липтон обяснява разликата между епигенетиката и генетичният детерминизъм:
"Разликата между двете е значителна, защото това основно вярване наречено генетичен детерминизъм буквално означава, че животът ни, определян от физическите и поведенческите ни черти, физиологичните и емоционалните ни състояния, е контролиран от генетичния код.
Този тип система от вярвания приема виждането на хората като жертви!
Ако гените ни контролират функциите на живот, то животът ни се контролира от нещата отвъд нашата способност да ги променим.
Това води до премането че сме жертви и че заболяванията ни и заболявания, които се движат в семейства се размножават чрез преминаването на гени, свързани с тези патологии.
Лабораторните данни показват, че това не е вярно. "

Това изказване е потвърдено и от други специалисти по целият свят, като например Др. Карло Вентура от Университета в Болония, Италия, които успява да промени кодът на стволови клетки, използвайки различни честоти на магниитна вибрация. Освен това той твърди че дори възрастни клетки : “могат да бъдат репрограмирани така че да дадат начало на нови нервни окончания, сърдечни клетки, скелетни и мускулни клетки и клетки произвеждащи инсулин”.

Епигенетиката работи също и върху теорията, че ракът на гърдата не е наследствено предаващо се заболяване, а това е така защото дъщерите водят сходен, ако не и идентичен начин на живот като майките си. Тези изследвания търпят жестоки възражения в медицинските сфери и това е напълно разбираемо вземайки под внимание огромните суми пари които се движат между ръцете на лабораториите произвеждащи лекарствените препарати, “спонсорирането” на университетските и изследователски единици от големите фармацефтични концерни. Темата е експлозивна и много лекари дори не се наемат да отразят кометар по въпроса.
 
Нахранете гените си: Изразете потенциалното си здраве и възможности
Според други наблюдения, намаляването на калоричният принос в храните на някои животни им гарантира удължаване на животът с 30% до 40% процента. Сметнато просто това означава че ако едно средностатистическо куче хранещо се добре живее около 14 години, то при намалена дажба на храната, то би живяло между 18 и 20 години! Завидно, но просто за постигане постижение. Това е констатирано от години вече и върху хората. Така например на японският остров Окинава, често се говори за столетниците, които като процентно присъствие са най-много в света. Говори се за техният хранителен режим основно състаен от плодове и зеленчуци, това което се пропуска е една от техните традиции. В Япония едн от правилата е да не се яде до пълно засищане. Това е особенно спазвано правило в малките селца и острови, точно там и където  в наши дни живеят най-много столетници. Имам спомен от една пъргава 106 годишна бабка която разказва как са я учили че трябва да спре да се храни когато в стомахът й има още място поне колкото за 1 паничка.
Един от интересните факти свързан с генното изразяване и начинът на хранене е разликите в поведенческите характеристики на всеядци и вегетарианци и вегеталианци. Една от потвърдените характеристики е че месоядците са по агресивни. Статистиката потвърждава, че в САЩ няма нито един вегетарианец нито затворник, нито с присъда (за останаллите страни такава статистика не вярвам да е правена). Тези резултати не вярвам да са получени единствено в следствие на фактът, че вегетарианците/вегеталианците са доказано по съпричастни и чувствителни към страданието на останалите живи същества. Емпатията и спокойният характер са две различни поведенчески характеристики и едното не предполага задължително другото.


Притеснително – ГМО фрагменти открити в човешкият геном

Ето защо екологично чистите
продукти не са мода, нито каприз, а
жизненно необходимост! За да не
заприличаме някой ден всички на
домати с рибени очи :)
В едно ново научно изследване публикувано от списанието « Public Library of Science » (2013) се казва, че са открити достатъчно доказателства посочващи, че в генно-модифицираните храни има фрагменти от ДНК информации, които по неустановен още начин се прикачват към човешкия. Научното изследване се базира на 1000 човешки проби събрани и изучени от 4 независими лаборатории. Сред изследваните лабораторни проби, учените открили концентрация на растително ДНК в значително по-високи дози от човешката. Генетиците трудно си представят човек да обменя генетичен материал с ябълка, банан или морков. Но условията и правилата важащи при вертикалният трансфер на гени (наследственост), не са приложими при хоризонталният обмен на гени (между различни видове).
Това е само част от цялата информация и знаейки че става въпрос за това как ГМ Организми се прикачват и променят човешкият геном, цяло чудо е че това издание е успяло да публикува фактите преди те да бъдат абсолютно заринати от корупцията, лъжите и подправените контра-научни изследвания спонсорирани от химико-аграрната промишленост.
Докато търсех повече информация по въпроса, се оказа че ред други изследвания и наблюдения са направени в същата насока, отново сочещи влиянието на генно-модифицираните организми върху здравето и физическата кондиция на хората. За съжаление, тази информация дори достъпна в Интернет, остава скрита от широката публика, напълно невежа относно съдържанието в чинията си и това как всеки божи ден всек сам си причинява бъдещите здравословни проблеми.
Друго изследване сочи, че майка консумираща ГМО продукти, може да прехвърли токсините на детето в коремът й.


Нова наука – Хранителна геномика
С напредъкът на научните изследвания в сферата на ДНК, драстичният спад във времетраенето и цените на лабораторните генетични тестове (за няма и 10 години, тестовете за разкодиране на ДНК информацията спаднаха с 10 000% и са с 500 пъти по-бързи), както и откритията че човекът е зависим повече от храната която консумира отколкото от наследствените му заложби, се откриват нови сфери на изучаване.
Учените, питайки се защо два индивида хранещи се с еднакви храни не проявяват еднакви физически характеристики, стигат вече до фаза в която си представят как всеки хранителен продукт ще е съобразен генетично с личните характеристики на даден индивид. Представете си бъдеще с лабораторно изработени храни според генетическите ви заложби и данни.
Това е твърде притеснително като факт, не само защото едвам осъзнаваме още влиянието на генно-модифицираните организми върху бъдещите поколения (виж руското изследване), а и защото това е със сигурност още един начин за влияние над личната воля, здравето и естественият начин на живот. В наши дни хората са химически кастрирани и животът им се съкращава посредством консумацията на ГМО храни, на зеленчуци и плодове пълни с пестициди, изкуствени торове (също толкова отговорни за раковите заболявания и стерилността), меса и други животински протеини пълни с антибиотици, животински хормони и токсични протеини захранващи туморни клетки.
Специалистите занимаващи се с хранителна геномика обясняват изследванията си с това че те биха помогнали да разберем как храните определят промените в генният материал. За съжаление в тази сфера отново рискуваме да пострадаме от перверзиите на луди учени готови да създават храни-лекарства.

Храната сама по себе си е лекарство, ако сме достатъчно умни да ядем за да живеем, а не обратното. Истинската, жива, пълна с витамини храна (тук естествено говоря за плодове, зеленчуци и подправки) е не само лек, тя е превантивна мярка за абсолютно всички заболявания. Още Хипократ го е казал: “Нека храната бъде твое лекарство!”

Всеки един от нас има поне 3 пъти на ден възможността да избере кой е и какъв да бъде. Това не е условност, а истина! Всеки един от нас има възможността поне три пъти на ден да поеме в свои ръце грижата за тялото и умът си! (за умът виж в статията за глутенът – шизофренията е на 100% резултат от чувствителността на организмът към тези прдукти) Ние сме наистина това което ядем и това го разбираме или когато с чиста мисъл променим към по-добро начинът си на хранене, или когато се окаже че за здравето ни е твърде късно. Физическите ни характеристики също се влияят от начинът ни на хранене. Не само теглото, то е така да се каже последен видим резултат на всичко това което се е случило преди в организмът. Кожата, косата (дори цветът й и побеляването), ноктите, очите, зрението, мускулите, костите, виталната енергия, целият ни метаболизъм – всичко това зависи директно от съдържанието на чинията три пъти на ден, всеки ден.
Всеки държи сам в ръцете си, това което смята за наследствена непроменима зависимост! Дали не е време всеки сам да решикой иска да бъде и да поеме лична грижа за това?


 Допълнителна информация и източници:

Десет изследвания сочещи влиянието на ГМО храните върху организмът  - http://www.collective-evolution.com/2014/04/08/10-scientific-studies-proving-gmos-can-be-harmful-to-human-health/

Прехвърляне на ГМО генна информация в човешкият организъм - http://dadsgreenlife.com/gmo-dna-in-humans/

Спад цени и времетраене на ДНК разкодирането - http://www.journaldunet.com/economie/sante/sequencage-adn-low-cost/chute-des-couts.shtml


Сайтът на Др. Брус Липтон - https://www.brucelipton.com/about


Прехвърляне на ГМО в ДНК - http://www.alternativesante.fr/ogm/les-ogm-nous-transmettent-leur-adn


Щастлив ден

Смелата овца



Няма коментари:

Публикуване на коментар