петък, 19 юни 2015 г.

Гравитацията не съществува

“Изкуство за равновесието на скалата” – така Майкъл Граб нарича това което прави.
Обяснението звучи просто – “за балансът на всеки камък са необходими поне 3 опирни точки ... Обръщайки специално  внимание на вибрациите на скалите, вие започвате да усещате дори най-незначителните “прещраквания” на неравностите на камъните преместващи се едни към други.


“Постигането на равновесие изисква съзерцаноието на два умствени и физически елемента в реално време : СЕГА”






https://vimeo.com/105399768

Това не е нещо непостижимо, това е откриването на един от природните закони които в наши дни е забравен и дори отричан - присъствието ни тук и сега! Това е будисткият идеал на съществуванието, това е което други наричат просто "да си" точно в този момент. Бъдещето е условно, миналото е свършило и невъзвратимо, единствено моментът сега има значение.
Това е начинът човек да бъде напълно и изцяло щастлив - живеейки сега, без тревоги за бъдещето, без погледи в миналото. Те и двете не съществуват. Всеки страх, тревога, безпокойство идва от непрекъснатите опити на човека да види нещата в бъдеще базирайки се на минали опити - но как можем да имаме дори най-малко понятие за нещо което никога досега не сме изживели, а именно - нашето бъдеще, та било то и след 3 минути? Единствено моментът сега е от значение!

Щастлив ден

Смелата овца




Няма коментари:

Публикуване на коментар