сряда, 8 юли 2015 г.

Никола Тесла -честит рожден ден

“Ако искате да разберете Вселената, 
мислете зв енергия, честота 
и вибрация.”  - Никола Тесла
Не съм от хората които помнят дати, дори напротив. Често пропускам приятели, дори хора от семейството, всъщност без да правя от това конкурс, сигурно от всички които познавам всеки е бил забравен поне по веднъж, за което за пореден път се извинявам. Днес обаче искам да отбележа тази дата и този час (на публикация)! На 10 юли 1856 г. в малкото селце Смилян се ражда Никола Тесла. 159 години са минали от тогава... другата година може и да не се сетя (като по мой си навик), но за тази смятам да го отбележа като представя какво би бил света на свободната енергия.

Тесла - сега, почти век след преминаването му в другото измерение, тепърва говорим за неговият гениален ум. Но този човек не е бил само това. Неговото сърце е било толкова огромно колкото е бил и интелектът му. Гениалните му идеи са потънали в забрава. Неговите проекти са заглъхнали в последните му години прекарани в мизерия. Всички писмени документи, записки, схеми на машини са конфискувани от американското правителство и до ден днешен са засекретени като държавна тайна.
Тесла е търсел преди всичко всеобщата полза за човечеството, отколкото какито и да било облаги, като слава и финансии. Независимо от това дълго време пресата го е преследвала както днес папараците преследват рок-звездите, заради неговата каризма, чар и аура. Едисон му е завиждал. В началото когато Тесла е работил за него, Едисон го е експлоатирал, карайки го да работи над 18 часа на ден, за да разрешава непрестанно възникващите проблеми в електрическите му инсталации и централи. Когато в началото Едисон предлага на Тесла 500 долара за да подобри един от генераторите му, Никола Тесла който бил във финансова нужда се съгласил. След месеци неуморен труд той успява да поправи електрическите проблеми. Тогава Едисон без да му даде нищо отсича: “ти май не разбираш от американски хумор...”. Тесла напуска ателиетата на Едисон и последният засегнат в гордостта си, отдава всеки един от дните си за да погуби работата, репутацията и откритията.

Тесла още седи и чака
човечеството да се събуди
Представете си сега какво би представлявал света на свободната енергия. Много хора със страх си представят как хиляди хора ще загубят работните си места, като например тези работещи в електрокомпаниите, производството на коли, превозът... Да, това вероятно ще е така, но затова пък представете си как се живее без фактури.
Защо хората ходят на работа? За да платят жилищата си, храната си, превозът, горивото, отоплението... Нека сега премахнем всички тези разходи.
Първичните нужди на всеки един човек ще бъдат освободени от енергийното робство. Трудно ни е да си представим, че това би било възможно, точно по същият начин както на една домашна овца предназначена за раплод, млеконадой и после заколение (без тя да подозира това естествено) и е трудно да си представи, че би могла да живее свободно в природата, хрупайки сочна трева, а не суха слама и ГМО смески и тичайки на воля без да бъде длъжна да подлага на тормоз вимето си сутрин и вечер... Това естествено е най-образно казано, но картинката ви е ясна.

Представете си всичко по друг начин – по-лесно, по-леко. Вярно е много хора ще загубят работните си места, но в крайна сметка, защо са им когато няма да имат сметки за плащане. Домовете ще се осветляват, отопляват и охлаждат безплатно. Строителството ще е на минимални цени защото енергиятя необходима за извличане на строителните материали, изработка, транспорт и конструкция също ще е безплатна. Няма да има зъзможност за спекулация, защото когато нещо е безплатно, няма начин някой да се върже да плаща за него.
Хората освободени от работните си задължение в дейности който преди са ги откъсвал от всякакъв смислен живот, ще имат времето и възможността да експериментират свободно с живота си. Ще могат да творят, учат, живеят. Хора които винаги са искали да се научат да правят дадено нещо, ще могат да се посветят на тези дейности изцяло.
Тъй като енергиятя е свободна, роботи ще могат да вършат всички трудоемки, стандартни, производствени дейности. Така или иначе явно светът е тръгнал натам – в Европа над 300 000 позиции са заменени с роботски труд. В Китай става въпрос за над 500 000 работни места поети от роботи. И това е днес! С тази разлика че хората са все още зависими от заплатите си и енергийното си заробване. Днес, човекът без заплата изпада автоматически в паника за насъщния си. В света на Тесла, този страх не съществува.

Ще продължим да имаме нужда от хора произвеждащи хляб например, но хлебарите, пекарите, сладкарите, а и много други ще са освободени от задълженията. Когато нямате въже около врата си, бихте се съгласили на няколко часа доброволен труд в името на общественото благо, което в случая ще е наистина обществено. Няма да има неприятен труд, защото той ще е минимален и доброволен. Всеки ще може да избере какво и кога да го направи. Анархията не е обратното на демокрацията, тя е най-чистата форма на демокрация. Ако имате всичкото желано от вас време за да се осъществите като човешко светлинно същество каквото сте всъщност. Ако имате възможността да експириментирате с живота и талантите си, не бихте ли искали да споделите талантите си и с други. Навсякъде има хора мечтаещи да бъдат строители, готвачи, шивачи, тромпетисти... Да има професии които имат нужда от специфични и сриктни знания. Никой не може да се импровизира хирург например. Но ако хирурзите не са длъжни да работят като на конвейр, както е в момента положението, биха били щастливи да развиват професията си в свобода. Никоя професия изискваща дълги години учене не е била избрана само по финансови причини, в избора е имало и воля и страст. Тези са едни от позитивните чувства които винаги са водели и ще водят човечеството напред.
Трудът и качествата на хората ще бъдат оценени според истинската им стойност, а не според местата отредени им от днешното общество. В наши дни пожарникарите например живеят и работят в условия под всякаква критика. А те спасяват животи! За сметка на това, банкерите, пълнещи джобовете си със спекулации от вашите спестявания, живеят като бейове. Смятате ли това за нормално?


Енергийната независимост ще разреши и много други проблеми – наводненията на вече изчистени места ще могат да бъдат отклонявани с мощни помпи на свободна и чиста енергия. Свободната енегрия ще позволи на желаещите да отглеждат палми в дворовете си например. Водната криза в Африка може да бъде решена с обезсоляване на морската вода – това вече се прави в Дубай, но струва безумно скъпо, отново заради енергийната зависимост. Хранителните проблеми и гладът могат да бъдат решени. Пустинните зони също могат да бъдат озеленени и превърнати в райски кътчета, където населението да намери подходящо място за дом и живот.

Хората ще могат да пътуват, разглеждат, учат, да се запознават с чужди култури и обичай. Това ще предизвика желанието на различните населения за засилване на собствената идентичност.
Не на последно място – всъщност на най-важното място – това би спасило планетата. Без планета и нас ни няма. Досега съвсем съзнателно и целенасочено режем клона под краката си. Свободната и чиста енергия ще ни върне в правия път. Край на експлоатацията на невъзвръщаеми земни ресурси, край на мините, на копаенето на перолени кладенци, край на милионите километъри газопроводи, край на шистовия газ предизвикващ сеизмични сътресения и безвъзвратно замърсяване, край на въглищата. Колите ще променят изцяло облика си. И понеже енергията ще е свободна и чиста, защо да се ограничаваме с наземни коли. Това ще е света на несънуваните възможности. Представете си малки летателни апарати, като в “Петия елемент”. Леки, лесно управляеми, бързи. Край на помпата с бензин, карай на задръстванията. Пък кой знае, може и това да ускори телепортацията.
Ще се приключи и със строенето на безумно гъсти и високи градове тъй като всеки ще има възможността да се засели там където сърце му желае. Независимостта откъм работни задължения ще ви позволи да станете суши майстор за 6 месеца в Япония например, а след това за 3 месеца, плетач на кошници в Тайланд. Може пък да решите, че изгледът от Хималайте е повече по ваш вкус. Тези които решат да се придържат към дадена страна, град, местност, дори служба, ще имат също възможността да не живеят натрупани едни върху други – транспорта ще е безплатен и много по-бърз, така че, всеки според волята си.
Любителите градинари ще бъдат ценени за способностите си. Техният труд ще бъде оценяван за истинската добавена стойност (те ще ни доставят качествени полодове и зеленчуци, без пестициди, ГМО и други отрови в тях) и любовта им към Земята. Същото ще се случи и фермерите, и с другите общественополезни професии...
Ще имаме възможността да развием технологиите да са в наша полза, а не в ущърб. Ще се приключи с програмираната смърт на електрическите и електронните апарати. Край на различните зарядни устройства, те ще са напълно ненужни. Но не само това – край на уредите които трябва да сменяме на всеки 2 години, че ако ли не и по-често. Ще се прикючи с хилядите марки кухненски роботи, перални, ютии, хладилници, телефони, компютъри, коли. Спецалистите ще могат най-накрая да съберат сили и да седнат и измислят един апарат от всеки, но той да бъде възможно най-ефективния, най-устойчивия и най-оптимално полезния. Край на незаменяемите резервни части, на всевъзможните видове болтове, всичко ще е взаимозаменяемо и здраво.
И най-вече !!! войните ще се обезмислят. От столетия се водят войни за мощ и със скритата цел – завладяване на енергията – била тя петрол, полезни изкопаеми, газ. Хората го знаят и мълчат. Засега! В света на Тесла, войните не съществуват! Продажниците не съществуват. Липсата не съществува.


Светът няма нужа от войни, а
от мечтатели - Смелата овца
Светът на свободната, неограничена и чиста енергия е света на неограничените възможности. Неспособна съм в една статия да опиша и дори да си представя всички възможни варианти, пътища, реалности. Зад всяко едно нещо в днешния свят стои определено количество енергия която е била необходима за изработката, доставката, употребата. Опитайте само с 1 предмет. Замислете се за всеки един аспект от началния добив на материали, до момента в който седите и го държите в ръка... Сега премахнете всичко свързано с енергия – дори добивът в мините може да е напълно безплатен, въпреки че той би бил напълно ненужен...
Оставете настрана материалната част и се замислете какво бихте направили с оставащото ви време.
Сега ще ви издам една малка тайна – с това време разполагате и сега. Исключете телевизора, хвърлете Плейстейшъна настрана, не киснете по 2 часа по кафенетата в празни клюки, наистина ли имате нужда от 3 часа шопинг, събудете се с 30 мин по-рано и започнете отсега. Може в началото да имате 10 минути, 1 час – употребете ги за себе си. За развиване на собственото си аз. Медитирайте, това ще ви помогне да виждате по трезво на нещата и да заживеете ДНЕС. Тесла е медитирал всеки ден!
Ще ми е приятно да прочета вашата визия за света на Тесла. Не се ограничавайте, не си слагайте бариери, не спирайте възможностите. Просто седнете за 5 минути и отпуснете съзнанието си.
Този момент на събуден сън е подарък за вас. Все пак днес е ден за празник!
Честит рожден ден Никола Тесла! :)

Щастлив ден


Смелата овца


11 коментара:

  1. Това не е света на Тесла. Това е твоят свят на мечтите миличка. И аз искам този свят. За съжаление той е само мечта. Мечта за хора които искат да бъдат спасители в ръжта. Тези които поръчват музиката обаче имат съвсем различна идея за света. Но това е друга тема за разговор.
    Бъди жива и здрава ! Късмет и успех !
    Пако

    ОтговорИзтриване
  2. :) така е, затова пише "представете си...", никой на този свят не може да твърди че познава света на Тесла на 100% освен самият него... и Да, мечтая си, не за да избягам, нито от скука, стресиращо ежедневие или желание да спасявам когото и да било в ръжта :) това е мозъчен спорт който препоръчвам на всеки (и който смея да твърдя със сигурност че Тесла е практикувал) :) никой не е роден на този свят за да спасява или поучава който и да било освен самия себе си. единственото най-добро което бихме могли да направим е да успеем да се разберем сами себе си, затова мечтите съществуват. Късмет и успех и на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моят коментар не е опит за заяждане. Попаднах на твоят сайт от коментар даден от теб при Николай Николов, ако не се лъжа. Публикуваш истински и смислени неща. Не познавам света на Тесла, и не само неговия, мога да прибавя и нашите сънародници Илия Вълков/Юл Браун/ и Стефан Маринов, а има и доста други. . Причината е, че никой обикновен човек не може да живее в няколко свята едновременно. Аз съм обикновен човек. Може и да си права? Възможно е това да е бил един от световете на Тесла ? Дълги години се опитвам да налучкам нещата с „представете си”, но за съжаление не ми се отдава. И един въпрос.. какъв е мотива ти да списваш този сайт? Може би, защото не искаш да помогнеш на никой,с нищо ? Не искаш да си спасителя в ръжта ?
      Пако

      Изтриване
    2. много ми е забавно да чета коментари. Винаги има нещо за научаване, ето за двамата българи си нямах и на представа преди да го напишеш, за което много благодаря (може би и за тях ще пиша).
      Според мен това е едно от най-смислените предназначения на интернет - обмяната на информация. Затова и пиша. Като мислещ и четящ човек, съмнявам се да смяташ че с един блог загубен в безкрайното бинарно пространство някой въобще би могъл да промени света. Поне аз не мисля така. Но след като вече си попаднал тук иди и прочети статията ми за Движение Колибри (http://smelata-ovca.blogspot.fr/2015/04/blog-post_10.html) - тя най-ясно обяснява какво правя или поне това което си мисля че правя :) Ако хората се влияеха от едното писане, било то на книга, блог, сайт... пак щяхме да си играем на "представете си...". много преди мен са писали тези неща, още толкова са успели да ги видят, аз ги споделям както те бяха за мен когато реших да търся някаква друга истина за това което не отговаряше вече на моя свят. говоря езици които други може би не, затова пиша - когато търсещият реши да погледне, да има къде... а може би и от желание да ги кажа, но знаейки че никой на жив разговор няма да ме изслуша (това го казвам от опит), затова тук написаното е като в бутилка в океана... Надявам се отговорът ми да е достатъчно изчерпателен и откровен
      Щастлив ден Пако :)

      Изтриване
    3. Благодаря ти за откровения отговор. Твоите виждания за живота и света се припокриват с моите. В мое лице имаш съмишленик. Ще се опитам и аз да пренеса някоя и друга капка вода. Въпреки че малко съм разочарован от нежеланието на хората да виждат, чуват и разбират. Идеите на движение Колибри са изключително интересни. Бих искал да разбера някои неща. Например информоция, контакти, участие и т.н. За съжаление посоченият от теб сайт е на френски. Потърсих в нета на български, но не излиза нищо. Надявам се от твоя сайт да получавам информация за движението. Дано да е работещо. Казвам работещо, имайки предвид други подобни/Цайтгайст-Проекта „Венера”, фондация Кеше.... и др./ които не сработиха.
      Бъди жива и здрава! Успех и късмет!
      Пако

      Изтриване
    4. Да, движение е работещо и засега само във Франция, което не означава че то не може да бъде пренесено като идея в България и именно защото има хора (дори и за момента ограничен брой) желаещи да заживеят по този алтернативен начин, мисля съвсем скоро да започна активна дейност по въпроса. След като си съмишленик на тези идеи и искаш да участваш, не би ли искал това да бъде на родна земя и с общи усилия? Ще дам повече информация за самият им начин на организация и живот, защото те всъщност не са централизирана система, а ентусиасти по цялата територия на Франция, обединяващи се в "свободни" селца, произвеждащи собствена еко-храна, обучаващи децата си в алтернативни училища с респект към детето като човек, грижещи се за природата, биоразнообразието, и ред други принципи които всъщност са дълготрайния и осмислен начин на съществувание. Ако сматаш че някой ден искаш да живееш по този начин или искаш това да се пренесеи към България, можеш да се свържеш с мен на smelataovca@gmail.com, Щастие, успехи и късмет! Смелата овца

      Изтриване
    5. ОК. Благодаря ти.Ще ти пиша на мейла, но ми трябва малко време за да ти изпратя информация свързана с горното.
      Пако

      Изтриване
  3. Здравейте.Имам питанка)
    Преди доста време имах снимки на Тесла от платен сайт по 35 долара се продаваха. Ако не плащащ, я гледаш с дебела бяла полоса по диагонала на снимката.Може ли да ми помогнете, компютъра ми го изтри вирус и търся пак този сайт и снимките, ама нещо се озорих.Имаше снимка с апаратура от Уорденклиф.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хмхм, сложна работа ме карате да върша, все пак съм само една овца. Затова пък обаче мога да намеря снимки. Безплатни! За платени сайтове хич и не се напъвам. Кое ви трябва от апаратурата? Кулата? Антената? Клетката?

      Изтриване
  4. Здравей, надявам се няма да имаш против да започна направо с Ти формата...Твоята публикация за епифизата ме доведе до тук. Уж случайно, но мисля, че знаеш - няма случайности, а всичко се случва, когато му дойде "времето" и се види резултата от причинно-следствените връзки. Каквото и да мислиш и чувстваш, вярвам усещаш, че думите ти не са просто "бутилка в океан", а послание, което пътува...а и оставя следи. Думите ти силно ми резонират, излъчват определени вълни. А и аз дълго визуализирах и все още този свят, за който говориш и ти, задавах си въпроси, които имаха много кратък и лесен отговор. "Силните" не позволяват свобода в никаква форма, особено в тази форма чиста, със свободна енергия. Защо е ясно! Има много забравени герои, за които си струва да пишеш, освен горните, които бяха споменати - Илия Вълков и Стефан Маринов, също и проф. Стефан Найденов, измислил заместител на горивото и лек за всички видове рак. Ако не си чела на Джери Василатос, Изгубените открития също я препоръчвам - има много теми за размисъл. Пътят, по който си тръгнала не е лек, а понякога самотен...но е Пътят на тези с Отворени очи. Бъдете здрави със семейството ти и пазени!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, незнаен читателю, благодаря ти за коментара. Прав си за Ти формата, Ви не ми подхожда :) Благодаря ти за интереса и подкрепата. Въпросите никога не спират и много хора заслужават да бъдат прочетени, разбрани и не само споменати, а и запомнени. Не познавам всички, не за всички съм чувала, иска ми се за прочета и разбера още много неща. в момента чета 3 книги едновременно и както може да се очаква от една овца - до никъде не съм стигнала... Ще се радвам, ако ти пожелаеш разбира се, да напишеш нещо за тези заличени от паметта на световната история гении. Давам ти пълна трибуна и право на изява без корекции! Дръж ме в течение.
      Щастие и късмет на теб и ближните ти!

      Изтриване