четвъртък, 23 юли 2015 г.

Забранената история - Пре-инка цивилизацията

Тук ще намерите само някои от най-шокиращите (шокиращи за хора смятащи че технологията съществува от преди 50 години) открития свързани с цивилизациите преди културата на инките и маите да се разпространи по целия южноамерикански континент.

Самите инки и маите или предшествениците на латино народите, когато Колумб стъпва на техните земи и открива мегалитните градове, инфраструктури и други артефакти, казват точно и ясно, че те не са тяхно творение, те са били построени там много пред тях и то не от предците им.

В настоящата лъжеистория която се преподава навсякъде по света, съвременната цивилизация се счита за най-развитата и интелигентната от появата на хомо сапиенс. Само че това не е така! 
Няколко доказателства, наченки на отговори и писти за дооткриване могат да бъдат видени по-долу.


Изкуствено прави речни легла



Малко познат и силно необясним е факта че цивилизацията на инките (поне така заключават археолозите, въпреки че речните корита не могат да бъдат датирани) са успехи да направят съвършенно прави участъци на речни корита и потоци. Както не си личи особенно на снимките, но това е факт, по коритата няма следи от изкуствено насилствен строеж. Странното в случая е че става въпрос за планинска река – Урубамба, която се намира в Перу и изворът и е малко по на юг от митичният град Кузко. Планинските реки са криволичещи, колебливи или буйни, но не и като това което се вижда на тези снимки...
Двете снимки показват изкуствено изправяни канали от същата тази река.


Огромни, супер прави, безкрайно дълги “магистрали”



Инките (или който и да е бил преди тях) са сътворили пътища (според мен са по-вероятно писти), с невероятни дължини от стотици километъри. Те са видими по цялото югоизточно крайбрежие на Южноамериканският континент. За съжаление, понеже нашата цивилизация е “най-развитата”, много от тези древни пътища/писти са били използвани от настоящните местни населения за да излеят върху тях собствените си магистрали (Перу). Затова вероятно ако търсите в интернет ще ги намерите под името магистрали, въпреки че кой инка на магаренце е имал нужа от магистрали?!?! Ако си включим Вселенския мозък и логика, веднага разбираме че това не са никакви магистрали (или поне не за тамошното инка население, колкото и свещенна да е била тяхната култура).
Ерик вон Дайнекен е инициаторът на идеята за древните астронавти и въпреки че не съм напълно съгласна с много от идеите му, в едно отношение мненията ни съвпадат, имало е външно космическо присъствие (което няма да нарека извънземни, понеже после те са живели на Земята) и са предали знанията си по веригата. Тези същества са едно от най-вероятните обяснения (темата е безкрайно широка, затова синтетично) за многото странности в скритите археологически открития, както и за появата на цивилизации от нищото (шумерската циивилизация е възникнала буквално за един ден, без предистория) и невероятните отскоци на човечеството – хиляди години живот на първобитни и изведнъж в началото на 20 век някой отгоре ни пуска всички знания (за това също друг път).



Напреднала мозъчна хирургия



Това вече е наследство от инките (поне според датировките), които със сигурност са имали напреднали учители. Тези мозъчни кутии (черепи) са от 1300 год., когато явно (и очевидно) тамошните шамани са владеели хирургически техники с много по голяма успеваемост отколкото европейските лекари от нашия век. Оказва се че успеваемостта на древните инки в мозъчните операции е била от 85%, докато настоящите хирурзи спасяват към 25% от пациентите си...
Те са практикували трепанацията (механично отваряне на черепната кутия)  с невероятна ловкост. Според последните изследвания, до 1400 г. успеваемостта на операциите е била над 90%. Намерените черепи показват заоблени ъгли на прорязаните плоскости и дори срастване на прорези, което е свидетеллство за продължил житейски път. Смъртта на намерените тела е била много след оперативната намеса и не е била свързана с нея.
Интересното е, че по черепите има по 2, 3 дори повече дупки. Другото любоптно е – как те са знаели за мозъчните проблеми без наличието на съвременна тенология? Неврохирургията достигна до своите върхове едва сега... Съвременните хирурзи познават засега една незначително малка част от функциите на мозъка, както и от дейността на отделните зони. Затова в голяма част от мозъвните интервенции се прави само локална упойка на тъканите в горната част на черепа, за да бъде запазен пациента в съзнание и при нужда да отговаря на стимулите които хирурга подава на мозъка. Така при една подобна операция, една цигуларка бе помолена да свири на инструмента си за да може хирурга да определи наяве коя област да манипулира и да не засегне функциите отговарящи на координацията на ръцете, слуха, тн...
 С всичко това искам да кажа, че не е възможно извършването на трепинация в това което още считаме че са били “първобитни” условия. Най-малкото, били са нужни невероятни познания в областта на мозъка, по-обхватни дори от познатото днес, ако считаме че пациента не е бил упояван локално, а цялостно...


Невероятни каменни тераси



Виждали сме снимки на тези тераси тук и там. Но това не е просто пригодяване на терена за селскостопанство. Този вид тераси са били намерени и на Мачу Пикчу – Златният град. Защо да е странно, невероятно, необикновенно? 
Първо – височината на града – 2438 м надморска височина. Всеки посял някога нещо (по стандартния начин в градина), ще ви каже че на тая височина или нищо не расте или че не е възможно да са се изхранвали само с това. 
Второ – градът първоначално се е считал за светилище където царят инка и жреците са се отегляли, но в последствие се оказва че там е имало целогодишен житейски ритъм. Независимо от това, в хилядите скелети намерени на място, не са открити такива на работници. Антрополозите не намират кости (ръце, крака, гръбначни стълбове...) износени от селскостопанска дейност, носене, копаене, изгърбване по терасите. За сметка на това обаче, те доказват редовната консумация на сладка царевица, домати, бобови...расли там на 2438м височина!!!
Каква е тайната? Първо – както се покъсах да го обяснявам от създаването на тоя блог – съвременното земеделие е анти-естествено, пагубно, ненормално и унищожително. Нищо в природата не расте така както си го мислим днес. Инките не са ползвали мотики. Те не са поливали, защото тези тераси освен друго, създават и специфичен микроклимат и имат невероятно хитра система за събиране на росата и на дъждовната вода (време е да се поучим от тях, ако ще се “крадат” знания от някого, нека да е от инките). Не на последно място, когато едно растение е оставено да се развива без особенни вмешателства (копане, слагане на колчета, торене...прочие дивотии), то се нагажда по естествен път към средата си и предава чрез гените си тези знания на поколенията си, които стават още по устойчиви, високи, здрави. Достатъчно е да погледнете така наречените бурени...
Освен това, инките са селекционирали посевите си, което е подсилвало горепосочените ефекти. Те са познавали, сеели и брали според лунния календар (още един забравен, но невероятно действащ метод, свидетелствам като пробвала вече).
Според някои антрополози, над половината развити видове които консумираме днес, са били първоначално отгледани по склоновете на Андите. Инките са отглеждали над 20 вида царевица, която не се е копаела!!!


Невъзможна врхитектура





Темата е невероятно широка. Като се почне от Мачу Пикчу, Саксахуаман, Тияхуанако (Пумапунко),  по целият южноамерикански и дори част от северноамериканският континент (основно Мексико) се намират останки от древни градове и пирамиди с необясними форми.
Забележете само съпоставянето на камъните един върху друг. Това дори само в едно ичмерение е трудно реализуемо и обяснимо – защо да правим просто, като може сложно? – но на всичкото отгоре тия камъни са редени като 3D пъзел. Между тях няма прасно пространство. Това което принципно би трябвало да са фуги между отделните парчета е толкова тясно, че дори лист хартия не може да бъде пъхнат.

На първата снимка най-горе, от легендарния Саксахуаман, камъните са многоъгълни, но идеално съвпадащи. Една от последните теории е използването на гео-композит (тоест вид цимент или смеска която се лее и после се втвърдява). Възможно е това отчасти да е вярно, ако не бяха каменните кариери от които са извличани блоковете и тези необясними форми. Защо след като блоковете са били излети, им е било необходимо да ги леят в такива странни форми? Абсолютно същите неща се наблюдават и в Египет, по площадката пред пирамидите, на която туристите хич не обръщат внимание.

В дадени обекти блоковете са свързвани помежду си с вътрешна метална скоба отлята в три измерения (същите са намерени и в Египет).

Ясно се вижда направеното място за
метална свръзка, но не се вижда, че тя е
захващала и горните камъни

Сравнение между места за метални скоби
в египетската и пре-инка архитектури

Блоковете на снимката са от порядъка на 8 - 9 м и тежат около 300 тона! Как се отлива парче от 300 тона, с неправилна форма, не-плоска повърхност (всеки бетон засъхва хоризонтално заради действието на гравитацията) и неправилни страни и в трите оставащи посоки???

Тияхуанако - 

"Порта  на Слънцето"- виждат се вдлъбнатините около
"касата" където преди е имало златна врата.
В камъка са направени и каменни сглобки за панти...
Скалните гравюри са невъзможни за възпроизвеждане с
лазер, едва ли пък с първобитни сечива...


Портала на Слънцето отпред- забележете "прозорчетата"
горе и в страни, въпреки щетите, тяхната изработка е перфектна
и в действителност също не могат да бъдат направени в съвременни условия
Друг пример за каменна резба


На някой му е било интересно
да си прави профилчета, само дето никой днес не може
да ги сглоби по правилния начин, още по малко пък да направи същите


Колкото до Тиахуанако (също прескачано от редовия турист, поради липса на екстремни преживявания), там нивото на изобретателност се покачва на хилядна степен. Наличните  блокове са издялкани (ако въобще това е термина) с такава невероятна прецизност че ръбовете им още са режещи. След измервания със съвременни уреди, точността на плоските повърхности е сведена до една десета от дебелината на лист хартия!!! Правите ъгли дори не са за обясняване. Другата невероятност са вдлъбнатите прорези. Те не са реализуеми с елементарни съвременни средства. За да бъде пробит един такъв камък е нужно канго – отидете и се разходете в морската градина в Бургас, там има една скулптура на релефен нисък дебел мъж. Фигурата е ясно извадена напред с помощта на пробивна машина, чиито прорези личат на заден фон. След направени тестове в лабораторни условия, се оказва че дори лазер не успява да направи съответните линии. За учените, тези форми са невъзможни...


Мистериозните линии Наска



Друга загадка са странните "Линии на Наска," огромни гео-глифове гравирани като от гиганти върху сухия лунен пейзаж в южната пустиня на Перу. Повече от 15 000 геометрични и животинско-подобни модели кръстосват пампасите като огромен пъзел. Невероятно, но техните форми могат да се различат само от високо във въздуха, оставяйки учените озадачени за това как и защо – те са ссъздадени с невероятна прецизност много преди изобщо да са били правени опити за човешки полети.
Още една "магистрала"? Каквото и да е, то е без
нито градус отклонение от правата линия. Как хора които
уж не са познавали дори колелото, са направили това и защо?


Карта на част от намиращите се в Наска рисунки



Другата тяхна особенност е направата им. В тази пустиня, Наска, повърхността се състои от слой тъмни камъчета и прах, които при самите рисунки сякаш са били пометени на дълбочина не повече от няколко сантиметъра за да оставят наяве бялата повърхност отдолу. Като се знае че Наска е едно от най-трудните за живеене места в света, с невероятни температурни амплитуди и силни ветрове, а тези рисунки са там от векове, въпросът ми е как те са оцелели до днес? (независимо че човешкият достъп е силно ограничен от средата на предния век)


Енигматични дялани каменни фигури


 Още един загадка се крие в уникалното и сега вече известно планинско плато, наречено Маркауаси, на 80 км североизточно от Лима. Геологически не приличащо на никое творение от околните Анди, Маркауаси е дом на една загадъчна каменна гора състояща се от поредица от загадъчни и масивни резбовани изображения, включително умопомрачителни крилати сфинксове, слонове, камили и други животни, много от които никога не са съществували на континента (или поне така пак предполагат “учените” – всъщност цялата съвременна наука е изградена на предположения, теории и приблизителности)


На снимката е така нареченото “Лице на Времето” (или “Паметник на Човечеството”), 18-метрова фигура на човек, които някои оприличават на мъж, аз пък на жена..., чието лице сякаш променя възрастта си докато слънцето слиза по небослкона. Според “експерти” лицето е паралел между младостта и старостта, отразени от изгрева до залеза чрез променящите се лицеви черти.

Маракуаси общ изглед


На другите снимки се виждат африканската принцеса, камилата, жабите... Това не са скални образувания, а издялани от човека (или други помагачи) фигури, които са били подложени на хилядогодишни климатични условия.






Архитектура с явно изразени магически свойства

Друга загадка съществува в начина на инките и пре-инките да заловят природните сили в техните сгради и забележителности, придавайки им усещане за магия. В две минутното видео по-долу е показано (запис в Олантайтамбо, Перу, през 2002 г.) откъс от тази очевидна магия, която маркира доказателства за наличието на високи технологии.
Човекът говорещ на записа обяснява че трите линии в чешмата символизират другите светове, а също така и (по ред отдолу нагоре) змията, човека и кондора.
Както можете да видите, самото докосване на пръста необяснимо измества потока на водата и при махване с ръка течът отново става равномерен.



Според археолозите инките дори не са имали писмен език (това вече доказано не е вярно, испанските нашественици са разрушили всички техни каменни блокове, насилствено са ги научили да говорят испански и са убили почти всички посветени старци пазещи в къщите си записки с древната история), нямали са оръжия на труда, нито метални прибори (от къде тогава имат три-измерни каменни скоби, панти и врати?), нито пък превозни средства...
Докато си играем да гадаем защо ни лъжат и кой е майстора на всичко това, мога само да заключа че великите хидравлически умения на римляните могат ряпа да ядат...


Странни спираловидни аквадукти

На платото на Наска има десетки странни спираловидни вдлъбнати структури, които представляват изключително изобретателно измислени аквадукти, свързани чрез подземни отточни системи и свалящи водата от платото до долината. Тези структури представляват цяла верига за подземно отводняване покриваща площ с много широк периметър. Конструкцията им се състои от камъни и пясък. Според инженери в областта на гео-хидравликата, за да се построи подобно съоръжение без чертежи и писменост, на който и да е, биха му трябвали столетия, ако въобще успее да стигне до някъде...
Тези спирали на само събират и отвождат вода. Те представляват и огромни филтри (това е моя теория) и не само заради използваните материали, спираловидната структура не е случайно избрана.


Поглед отблизо

Така изгледжда каналът свързващ дъното 
Изглед отгоре

Дори без човешко присъствие или намеса,
тази е една от чешмите които текат сами от хилядолетия

Освен това смятам, че те имат общо и с вибрационните енергии на Земята. Древните цивилизации са имали специфично отношение към водата, както и към нейните свойства. Тези знания също са били забравени от тогава, но благодарение на интернет все повече неща изплуват на яве и смятам че не е далече времето когато ще научим истинската си история.

Петроглифите в Пушаро, едни от многото
заобикаляни от научните среди
*Пред- и инка цивилизациите са имали необяснени познания за космоса, това че сме частици в Галактиката, нейното разположение, както и броят на ръкавите й (4). За това свидетелстват каменни рисунки почти навсякъде (всъщност във всички древни цивилизации, навсякъде по света) където са открити следи от тези култури. Спиралата е съпътстваща фигура, навсякъде. Това не е първобитна рисунка на пешеходен селски народ, а е стилизиран символичен образ. 

Тепърва ще си припомняме миналото си!


Щастлив ден

Смелата овца

Няма коментари:

Публикуване на коментар