четвъртък, 23 юли 2015 г.

Мозъкът такъв какъвто никога не сте го виждали досега


Това (видеото отдолу) е анатомично-реалистична 3D моделизация на мозъка, обрисуваща в реално време локализираната мозъчна дейност (връзката между мощност и "ефикасност") на електроенцефалограмните сигнали. Всеки цвят представлява източник на захранване и свързаност в различен честотен диапазон (тета, алфа, бета, гама) и златните линии са белите фиброзни анатомични свръзки материя. Приблизителната стойност на обмена на информация между мозъка и различните му зони е моделизиран като светлинни пулсации, протичащи по тъканта свързваща отделните области.


Тук долу ще видите 1 мин 14 сек, нормална мозъчна дейност (реално време). Моделизацията е направена с помощта на скенер за електромагнитен резонанс, както и чрез електроди поставени на определени места по скалпа.



_________________________________________

Този филм е не само цветна картинка на нещо което в действителност не виждаме. Ако като Ханибал Лектър (Мълчанието на Агнетата), отворим една мозъчна кутия на жив индивид, тези неща не са осезаеми с просто око. В действителност обаче, мозъчната дейност е ни повече, ни по-малко интерактивност между електронни импулси или всъщност обмяна на енергия (включително и от фотони). Така че можем да приемем тази реализация не като артистично/технологично/компютърно обяснение на научни факти, а чисто и просто като начин да приемем централните си компютъри за това което са - най-мощната нематериална база данни. Мозъците ни са реално съставени от 90% вода, 10% суха материя - ако решим да ги разглеждаме под материалистично-анатомичния микроскоп, но всъщност те са 100% енергия и вибрация. Засега сме се научили да използваме само 5% от глобалният им капацитет. Мозъкът по горе вероятно не използва и половината от това. Тоест ако ние решим да включим в действие способностите си, бихме се превърнали в мини-ядрени централи генериращи потоци от лъчаща енергия...
Как виждате собствения си мозък сега?

Щастлив ден

Смелата овца











Няма коментари:

Публикуване на коментар