петък, 24 юли 2015 г.

Правила за да си човек


Правила за да си човек
Правила извлечени от древен санскритски текст
 1. Ти ще получиш тяло
Може да го харесваш или не, но то ще е твое за пълният период (на превъплащение...; затова по добре се грижи за него и го обичай) 2. Ще научиш уроциТи си вписан на пълно работно време в неофициално познато училище наречено живот. Всеки ден в това училище ти ще имаш възможността да научаваш уроци. Може би ще харесаш уроците, а може и да ги сметнеш за ненужни и глупави.
 3. Тук няма грешки, само уроциИзрастването е процес на опитване, грешки и експерименти. Неуспешните опити и грешките са също толкова важни в самият процес, колкото е и крайният резултат от успешният експеримент.
 4. Уроците са повтаряни докато бъдат научениУроците ще ти бъдат представяни под различни форми докато не ги научиш. След това преминаваш към следващ урок.
 5. Ученето на уроци е безкрайноНяма страна или част от живота която да не съдържа уроци. Ако си жив, значи имаш още уроци за научаване.
 6.  “Там” не е по-добре от “тук”Когато твоето “там” се превърне в “тук”, ти просто ще получиш друго “там” което отново ще ти изглежда по-добро от “тук” 7. Другите са просто твой огледален образТи не можеш да обичаш или мразиш нещо в друг човек, докато това отразява в теб неща които ти харесваш или мразиш в себе си самия.
 8. Това което създаваш в живота си зависи единствено и само от тебТи разполагаш с всички знания, инструменти и необходими ресурси (често напълно несъзнателно) от които имаш нужда, това което правиш с тях зависи от теб. Изборът е твой.
 9. Отговорите са вътре в тебОтговорите на житейските ти питания са вътре в теб самия. Всичко от което трябва да направиш е да гледаш, слушаш и вярваш.





Щастлив ден

Смелата овца



Няма коментари:

Публикуване на коментар