четвъртък, 6 август 2015 г.

Кризата на дългът започва на 1ви октомври 2015









Кой е Мартин Армстронг и защо работата му е толкова важна ?

Mартин Aрмстронг влиза в контакт с реалността на финансовите пазари, когато учителят му по история му дава назаем копие на филма The Toast of New York с Кари Грант, който отразява манипулациите на цените на златото от Джим Фиск през 1869 г. Тогава от паниката се ражда терминът "Черен петък", тъй като хората нахлували в банките за да линчуват виновниците. В една от сцените на филма, Кари Грант следи цената на златото на електронен екран, като тя достига до $ 162. Понеже злато е на стойност $ 35 през 1960, MA осъзнава, че нещо не е наред в линейната логика на икономическата мисъл. Икономиката, и обществото като цяло, са направени от възходи и падения.

През 1970 г., благодарение на образование и във финансовата сфера и IT, MA измисля и поставя началото на това, което той нарича за себе си първия изкуствен интелект които наистина работи. Това е софтуер - Сократ - който е на път да направи достъпен за своите клиенти, след като сам го е използвал успешно в продължение на десетилетия. Точно тази програма, научава MA да вижда нещата свързани помежду си, винаги, навсякъде. Почти всички анализатори, на цените на златото, на акциите, на стоки и др ... виждат нещата от гледна точка на техния пазар в тяхната страна. MA е първият разбрал, че всички пазари във всички страни са свързани. Без тази гледна точка, човек не може да разбере тънкостите на световната и глобализирана икономика.
 
Страница от софтуера Сократ
Успоредно с това, MA открива финансовия цикъл (но който ще адаптира по-късно и на други социални движения, благодарение отчасти и на неговия софтуер), който го прави известен: цикълът на Pi (π). След като открива, че една криза възниква средно на всеки 8,6 години, той разбира, че
8,6 x 365,25 = 3.141,15 soit 1000 x π [точно 8,615384615 x 365,25 = 3146,769231]



Цикълът на Армстронг през двадесети век.
Тези цикли са намерени не само в областта на финансовите пазари, но навсякъде. По този начин той прогнозира началото на легализирането на канабиса 28 години предварително!
Легализацията на канабис се провежда 43 година, след като бе обявена за незаконна от решението на Върховния съд през 1969 г. Това е било част от предсказанията защото правителствата се нуждаят от пари - това е свързано с кризата на публичния дълг. Същото нещо вече е се е случило и с алкохола. Направете така че икономиката да се срине и правителствата легализират всичко което е било незаконно преди това, така че да се печелят пари. Сега казината са навсякъде.” MA




Той прогнозира, успешно и точно до самият ден срива на фондовия пазар в Ню Йорк през 1987 г. и в Токио през 1988 г. Ето какво той обявява, на Икономическата конференция през 1998:
“Последствията са огромни - по-специално по отношение на това ако допуснем, че основните събития се провокират умишлено. Ако случаят е такъв, те се случват точно когато те трябва да са! 11 септември съвпада в съответствие с конкретен модел”
Прогнозата за 11 септември 2001

Неговият модел се нарича ECM = Economic Confidence Model – Икономически Модел на Доверие
 
Прогнозите на Армстронг от конференцията му през 1998

И ето за Европа 2008 година (и че няма да го преодолеем):

Няма възможно решение на кризата на държавния дълг, която се разгръща пред очите ни.





Едновременно завиждащи на неговият модел (на МА) и същевременно искащи да го накарат да млъкне, Щатите го арестуват с обвинение във финансови манипулации. Той и до ден днешен е американецът прекарал най-дълго време в затвора (седем години), за обида на съдия, и всичко това защото съдът му издава заповед да предаде кодът за достъп на софтуера си и той отказва (и с право, защото това е нелегално).
MA е прекарал над 10 години в затвор за неправомерни действия, които всъщност никога не са били доказани. Той продължава да изобличава корупцията на съдии и местните власти.
В момента един документален филм се излъчва в много страни по света, за да се представи работата и прогнозите му. [Този документален филм е за него, но не от него.)


MA предупреждава хората за обратът, започващ от 1 октомври 2015 г. и който ще продължи до края на десетилетието. През 2020 г. светът никога няма да бъде същият като преди. Имайте предвид, че кризата, която ни интересува е криза на вътрешният дълг, а не на фондовите пазари. Има малък шанс, пазарен срив да се случи на тази дата, нито пък задълженията да рухнат всички наведнъж. Но през следващите месеци ситуацията бързо ще ескалира.



Методът на Армстронг е да се проследи движението на капитали, които са най-добрите показатели на здравето на една икономика, тъй като те се основават на доверието. Тези показатели са основната градивна структура на на системата. Без това, не съществува система.

А доверието (става въпрос за търговското доверие, което управлява транзакциите и борсовите движения навсякъде по света)  изчезва с бързи стъпки и затова не е нужно да сме цпециалист за да го забележим. С всеки изминал ден го установяваме все повече.
 
Прогнози за войдите и политические промени
От 1ви октомври 2015, картите са раздадени, както се казва. няма да е възможно нито за европейските институции, нито американските, та дори и световните да прекратят упадъка. Мартин Армстронг предлага единственото решение което вижда на проблема в конференциите си провеждани месец. От индивидуална гледна точка, него не го интересува останалото освен да се подготви за идващото в рамките на собствените си средства. Понеже сривър в икономиката е само прелюд към това което се задава: войната.
Както правилно го отбеляза Кайл Бас, по време на една конференция 2012 г., “войната е само логическият завършек на икономическата ентропия
Една война доведена до необходимост за да могат населенията да се обърнат срещу външен враг вместо да се обърнат срещу истинският виновник: вътрешният враг.



Във връзка с излизащият флм относно Армстронг, работата и прогнозите му, (в кината от 16 септември, съвсем малко преди катастрофата), немската телевизия ZDF публикува негово интервю в интернет. Там отново той обяснява основната си идея – взаимовръзката между нещата (глобалният поглед) която обяснява много ясно и точно всичко случващо се. За Армстронг световната икономика е една огромна финансова пирамида (схема на Понци - по името на първия успял да измами стотици чрез финансови спекулации), а непрекъснатите държавни решения тук и там по света да се налагат с данъци най-богатите са само замиване на очите, като същественото не е в повече или по-малко от нещо, а в цялостна промяна в начина на действие и мислене.
Това което той препоръчва е да се прочетат мемоарите на Херберт Хувър – там всичко било описано. Ще се поровя и ще видим какво ще излезе от там...



Сега знаете какво идва. Вече го описах  по веднъж, но по различни начини и поводи тук и тук, сега обаче има и точно поставена дата. За мен периодът се разгъва от средата на септември до към края на годината, защото и аз гледам глобално на нещата и не само икономическите фактори са от значение, но така или иначе, всичко се припокрива.
Няма повод за паника, не защото няма да се случи, а защото сега вече го знаете и макар и малко, имате време за подготовка. Съветите които следват са лично мое мнение по въпроса. Вие решавате дали да действате по този начин или да продължавате да следвате днешните утопични методи за работа с пари. Не ангажирам с прогнозите и съветите си никой, или както се казва, вече сте зрели хора – поне така се преполага.
И като казвам подготовка, това означава – най-основната, жизненоважна стъпка - прекратяване и погасяване на всички кредити, до последното най-малко кредитче.  Ако при сривът имате още вноски за изплащане, първото нещо което ще се случи е да ви се увеличат лихвите. Не се лъжете по рекламите за безлихвени кредити, това е най-огромното светещо пано, показващо че срив в системата има. Никоя банка не дава безлихвени или кредити без условия, освен ако не е длъжна да напълни касите си. Банките живеят от вашите лихви!
Следват - изваждане на всички пари от банката, опразнете всички сметки и влогове, до един! (не се съмнявайте, че ако се наложи, банката или ще затвори врати и спре банкомати, а  и ще се самообслужи за ваша сметка). В никакъв случай не обменяйте левовете нито в долари, нито в евро, доларът в момента е просто хартийка и няма да се подобри, а ако погледнете по-внимателно графиките на Армстронг, ще видите, че скоро е краят на еврото (дори няма нужда от графика за това). Ако искате все пак друга валута – заложете на швейцарските франкове. Те претърпяха срив в началото на годината, но се държат смело! Друг вариант са рублите. Не ви се вярва, но е така!
Ако нямате “запаси” в банката, заделете пари на място което дори най-близкото ви обкръжение не знае и то не за черни дни, а точно за дните които ще последват срива. Пресметнете разходите си отсега и ги ограничете до жизненият минимум. Вярно, веднъж се живее, но когато ви опре до кокъла, дали няма да съжалявате за покупката на последния iPhone 6, който нито е можете да препродадете изгодно, нито успявате да му изплатите абонамента, нито пък в крайна сметка ви е служил кой знае за какво освен да си го покажете...
Това са най-простите, но първостепенни неща за да си осигурите що годе някакви средства за първоначално оцеляване. Следващите стъпки – друг път.

Щастлив ден


Смелата овца

Няма коментари:

Публикуване на коментар