сряда, 19 август 2015 г.

Знаците на времето

Случки странни се случват по Земята и планетата си го показва с ясни знаци!

Времето става все по своеволно и трудно предвидимо, докато природните катаклизми се засилват. Всичко това е като огледален образ на случващото се в момента, или по скоро обратното, и знаейки, че все още сме в затишие, не знам как ще изглежда бурята.
Така например докато развитите страни се бият кой пръв да откаже политическо убежище на Джулиан Асанж, той седи заклещен в посолството на Еквадор в Лондон и наблюдението му (току виж избягал на Луната, ха!!!) струва на тамошното правителство над £11,9 милиона само! за 1709 дена! 

Нещастници! Явно пари за вкарване насила на Трансатлантическата споготба има, за щастие Асанж обещава публикуването в WikiLeaks на над милион нови документа! Последната му цел е прекратяването на пакта, като обещава дори парична награда на всеки добрал се до документи свързани с TTIP. Явно затова Брюксел роди поредната дивотия – отсега нататък дори депутатите нямат директен достъп до текста на TTIP. Те са длъжни да се явят за прочит в специална засекретена зала, като нямат право нито на записки, нито на копия...
Защо ли да ги карат да гласуват въобще, се чудя? Тъй както са тръгнали, то си е чист тоталитаризъм, защото на всичкото отгоре страни като Кипър и Австрия нямат достатъчно средства за да изпратят четци в секретната зала в Брюксел. Дали някой от България го чете това? Дали изобщо има съвестни чиновници които ще си направят труда и ще отделят време да разберат какво точно ни се приготвя?
 
Котопакси в Еквадор докато изригва
Случайност или не, но докато Еквадор осигурява убежище на Асанж, един от най-опасните вулкани на Земята, намиращ се именно там, започна да бълва. Вулканът не е класиран като супервулкан, но местоположението му - само на 45 км от Кито, както и забележителната надморска височина - над 5800м, правят от него силно опасен предвестник. Освен това в Еквадор има още 7 вулкана, считани за активни, хората са свикнали с присъствието им, но опасността е съвсем реална. Знам всички тези подробности от мястото на събитието, където семействата на две приятелки все още са в Кито, без да има евакуация, независимо от уж така обявеното бедствено положение... Засега просто дишат трудно сред токсични изпарения и пепел. Като информация – това е тип вулкан който има пирокластични лавини. Когато бъде подаден сигнал за опасност, минутите са отброени, защото тези пиролкастични лавини са способни да слезат по склоновете буквално за нула време, без пътят и посоката им да могат да бъдат определени.
Събуждането на Котопакси (вулканът) е само един от знаците на времето.
Ако бях започнала да регистрирам от началото на годината, всички климатични и природни явления, блогът щеше да е заринат с новини за събития които сами по себе си не означават може би нищо, но събрани в такъв кратък интервал от време и с такава интензивност, връзката помежду им изпъква все по-ясно.

Така например само за една година в щата Невада са отбелязани над 5000 земни труса. Вярно, малки, но те карат населението да трепери  очакване на Големия. Защото Невада се намира точно в една от най-потенциално опасните зони, между процепа Сан Андреас и вулканът в Йелоустоун.

А Големият трус (the Big One) се задава. След като вчера трус от 4.2 по Рихтер накара за пореден път населението на Сан Франциско да се втурне към мегамаркетите и да се презареди, сякаш ще се живее за последно, редно е да се спра най-накрая на няколко по конкретни знака.



Досега не си направих труда да пиша за Jade Helm, но може би сега е момента. Тази уж тренировъчна военна операция, включваща територията на южните щати, започва съвсем сериозно да намирисва и то не от сега. 
Обяснявам съвсем набързо, за желаещите повече, търсачките и линковете по долу са на разположение.
Датите на изпълнение на операцията Jade Helm са в периода от юли до септември тази година. Защо казвам “уж” тренировъчна операция? 
Първо - защото редица също толкова сериозни “репетиции” приключват с трагични събития копирани по абсолютно същият сценарии като самите тренировки. В списъка влизат и 11 септември и атентатът в Бостън.

Второ – 6 от най-големите магазини Walmart затварят мистериозно врати с обяснението че ще извършват ремонти по канализацията (и шестте, и всичките по трасето на операцията ?!?!?). В последствие връзката е доказана и общ работник свидетелства пригодяването им като оперативни бази за нещо съвсем различно. Следват доказателства че магазините ще бъдат използвани като транзитни бази на операцията.

Трето – още от началото на годината по пътищата на южните щати притеснени от случващото се жители заснемат невъобразими по размер военни конвои. Най-странното от всички е пренасянето на хиляди групови контейнери-ковчези?!?! ЗА едното упражнение?!?! Има дори стерилни камиони за извозване на трупове?!?!?

Някои големи медии вече се приготвят с известията за the Big One. Дори киностудията им направиха и филм - San Andreas, ей така за да се приготвят психологически, та дори Дуейн Скалата накрая им казва със съвсем американски патриотизъм: “ще построим всичко отново!”

Да не говорим, че там си имат не една и две земетръсни зони и земни процепи готови да се отворят при подаден сигнал – имат си San Andreas, Cascadia, Juan de Fuca (май пропускам и други) и вулканът в Йелоустоун, който явно е забранен в момента не само за достъп, но дори е забранено всякакъв вид снимки и записи. Хм, хм!

Още по смущаващо – CNN се объркват и пускат в директно предаване лента с обява за Големия трус?!?!?!


Не знам дали да споменавам и опасенията за въвеждане на военно положение, но тъй като сме почнали... Нека само кажа, че това е не само логично (имайки в предвид катастрофалното положение на щатската икономика и опасността при срив, населението обединявано досега само от хъса на американската мечта, набързо да преосмисли нещата и да се обърне срещу собствената си нация), но и е подкрепено с различни изтичщи от тук и от там информации.

Цялата информацие е твърде обширна за поемане и обсъждане. Последните информации са за влакове с десетки блиндирани военни превозни средства в 4 различни щата и това само за деня на 7 август. На 15 друг влак с военни съоръжения е сниман в Оклахома...

Единственото което ще кажа по въпроса е – гответе се за изненади от септември нататък! Не говоря само за там. Там е само първата стъпка, всичко е като замък от карти, дръпнеш една – всичките падат...

Един съвсем повърхностен поглед върху еволюцията на сеизмичните феномени в световен мащаб е достатъчен за да придобием представа за положението. Вижда се ясно увеличаване на броя на трусовете с голям магнитуд. Нека си го кажем ясно - човекът не е невинен в цялата тази история. Дълбаенето на шистови кладенци е една от първите причини. А какво да кажем пък сега когато САЩ позволи (по скоро продаде) на Shell абсолютното право да прави дълбоководни пробиви в Арктическия пояс. Ситуацията е плачевна. Там е силно чувствителна зона. При най-малкия проблем, при най-малкия пробив, абсолютно цялата планетарна екосистема отива на кино, а петро-концерните и групировките още си играят на “аз съм еколог, ти не си”. Да не говорим че точно тези компании никога не са поемали ни най-малка отговорност за каквото и да било, независимо от всички екологични катастрофи които са предизвикали досега. И ако кажа че екологията в случая е само върха на айсберга, това няма да е просто метафора! Кой живее на тая планета? Докога?



Продължавайки по реда на нещата, преди ден бе и изригването на вулкан в Япония и то в близост до друга ядрена централа.

Каква е връзката? Всички тези събития – Япония, Сан Франциско и Котопакси се намират по протежението на така наречената огнена линия обхващаща тихоокеанския пояс. Когато има активност от едната страна, има и от другата. Това е като покривка на маса, не може да дръпнеш от единия край, без чашата в другия да затрепери...

Иначе от предния месец в климатичното меню имаме основно наводнения, много наводнения, навсякъде по света, брутални смени на температурите с огромни амплитуди, градушки и като казвам градушки, става въпрос за топузи с размери между тока за голф и такава за тенис... А, да има и разни тайфуни и водни торнада на места където изобщо не им е мястото, класирано е по дати с точни индикации за място. Всичко е долу във видеото. Най-притеснително намирам че са температурните скоци и внезапни сривове, още повече, че не са локализирани в една част на света, а навсякъде и освен това сега е лято, а не междинен сезон в който се наблюдават подобни феномени.



 Към това добавям и слънчевата активност, с достигнати рекордни нива на магнитно лъчение оня ден.

Планетарен К индекс на слънчевата радиация

Защо ви давам времето и природните феномени след като не съм синьоптичка, нито червеноптичка ли? Ами защото това е пряката връзка с промяната в магнитните полюси на Земята. Това е и връзката с абсолютно всичко земно, понеже като живи същества ние пряко се влияем от магнитното поле, резонансът на Земята, активността на земната кора (която е все по-силна). Това въздейства и на поведенческите ни маниери и на всички сфери на всекидневните ни дейности за които дори и не мислим че има връзка.
Ако искате да разберете кога ще е моментът да бягате, правете като предците – следете знаците на животните. Защото мога да ви гарантирам, че в мигът когато магнитнитното поле отслабне или тотално спре, това което се случва при завъртане на полюсите, по добре да не сте на открито, а поне метър някъде навътре (още по добре под земята)...защото тогава няма да имате никаква защита от космическите лъчения и радиации. Много силно предполагам, да не кажа убедена съм, че трите мрачни дни обявени при идването на Апокалипсиса от Библията са именно дните в които Земята ще бъде подложена на смяната на магнитното поле. Всичко е толкова ясно и навързано, че дори е смущаващо! Единственото което се иска от нас е да следваме знаците, безусловно!


Щастлив ден

Смелата овца


2 коментара:

  1. Подготовката за Jade Helm започна още миналата година. Тогава все още пътувах по пътищата на южните щати и ми направи впечатление оживеното придвижване на военните конвои. Месец Февруари тази година се явих на едно интервю за работа в малка фабрика/50 човека работници/ за метални изделия и конструкции в Южна Каролина. Мениджъра ме разходи в халетата за да придобия представа за работата. В едно от тях бяха подредени и чакаха за извозване огромно количество метални носилки/тип тарга/. На моя въпрос какви са тези изделия, мениджъра ми отговори, че тези носилки са за пренасяне и транспорт с хладилни камиони на човешки трупове. Поръчката тече вече 1 година, изработили са хиляди носилки и им носи доста пари. И това е само една от стотиците малки фабрики в южните щати !!!!!!! Тогава направих връзката със складираните в Джорджия групови контейнери-ковчези. От мястото на събитието само с единични носилки/тарги/ могат да бъдат транспортирани до ковчезите жертвите от евентуалното такова. Дали това място няма да е разлома Нов Мадрид/New Madrid /който ще раздруса няколко южни щата Мисисипи, Луизиана, Арканзас, Тенеси, Мисури и Кентаки ? Някои учени твърдят, че ако той се активира или бъде активиран принудително/НААРП/ това ще ативира и разлома Убаш Валей/ Wabash Valley/ който обхваща следващите на север два щата Индиана и Илинойс. САЩ могат да се разцепят на две от Мексиканския залив до Канада.Ще има стотици хиляди жертви, може би и повече. Дали ще има САЩ? Приписват на баба Ванга предсказанието, че последният президент на САЩ ще бъде 44-тия и той ще е черен и след него няма да има САЩ. Но за управляващите света това е еднственния вариант ако не разпалят световна война да отпишат от сметките билионите задължения/вътрешни и външни/ на САЩ. А може би и да прекроят цялата световна система ?
    Дано да се бъркам !

    Пако

    ОтговорИзтриване
  2. Да, така е, покрай Jade Helm се шуми от доста време, но освен в САЩ, може би на другите места не се обръща много внимание на случващото се. Безкрайно ти благодаря за новата информация. Това само всява повече светлина в случващото се. А то честно казано ми изглежда ужасяващо. Както и да си задавам въпросите, както и да го въртя, все още не мога да разбера защо за уж просто упражнение им трябват и хладилни камиони за трупове (видях десетки снимки и видеа, възможна грешка няма), и носилки и групови ковчези в промишлени количества????
    От други източници следящи аферата виждам непрекъснати движения по тамошните железници и пътища. Преди 2 дена е имало 1 влак с блиндирани коли в Луизиана и един с посока Сан Франциско (процепа Сан Андреас?!)...
    Силно се надявам да се бъркаме и двамата, но защо тогава в една замираща иконмика ще се харчат милиони за военни средства, инсталации... Видях дори обява за работа за наемане на актьори които да симулират трупове. По свидетелски данни е трябвало да подпишат на място клауза за конфиденциалност... Никой обаче от тези актьори не е влизал нито в камиони, нито е бил носен в ковчег или на носилка...
    Баба Ванга наистина я спрягат абсолютно навсякъде сега. Имам спомен от това й предсказание от преди въобще Обама да се появи...
    Ще чакаме септември!

    ОтговорИзтриване