вторник, 11 август 2015 г.

Доброволно или насила, това ще е скоро в чиниите ни...

Най-жестокият бич за човечеството не е невежество, а отказът да се знае
Епиктет

Наскоро разбрах че в България се оргазнизират подписки против Монсанто... Не знам как да го кажа по по-прост начин, но ето – това не е достатъчно! Причината е една, срещу нас стой най-масивното чудовище създавано някога от човека и служещо за собственото му унищожение.
Попаднах на едно разследване (видеото е най-долу), което само допълни това което вече знаех по въпроса, както и информациите които вече съм публикувала, но сега има още...за съжаление! Ситуацията е просто чудовищна! Независимо как приемате нещата, истината е че консумирайки индустриални животински продукти (било то месо, сирене, яйца..) вие се излагате на сериозен риск. Тук не публикувам апология на вегетарианството. Против насилствените методи съм и независимо, че всеки има собствена си истина която безкрайно уважавам, фактите говорят сами за себе си.  Мълчанието за мен е равно на съучастничество, затова всеки да решава сам за себе си, но аз ще продължавам да публикувам.
Разбира се решението би било просто – да не се консумират тези продукти (това е решението което взехме семейно и без никакви съжаления преди около година), но не всеки е готов на такава стъпка, което считам за разбираемо. Другият евентуален избор е да се яде по-малко, но качествено или най-малкото с гарантиран произход, като например прасенцето на дядо което сте видели как и къде е живяло. Така или иначе е спешно да се преразгледат начините на консумация, да се научи да се четат етикетите (докато още има такива), дори на всекидневните продукти. Нещата в глобален план се променят главоломно и против каквато и да била информираност или израз на желание от крайния потребител и това навсякъде в Европа. Здравето и животът ви зависят от това което е в чиниите ви! Това не еопит за стряскане, а жестоката истина!

Подсказка:
Унгарски фермер обяснява как са се опълчили
на Монсанто: "изгорихме ГМО посевите и
изгонихме Монсанто завинаги - обратното
на това което Америка прави"
Това е Жозе Бове, френският фермер
организовал движение "Доброволни
косами на ГМО" Не знам от колко години
косят ГМО царевица, но цели региони са
экологично чисти благодарение на това!
Ефективните методи на действие са 3 - 1.Пълен бойкот на всички продукти, суб-продукти и стоки на компании работещи с ГМО; 2. Активно отхвърляне, както напоследък във Франция и Унгария - изгаряне на полета с ГМО посеви, разрушаване на агро-станции за био-експерименти, организиране на акции ннепрекъснато и навсякъде, физическо завладяване на области; 3. Активно био земеделие, навсякъде под всякакъв вид, настойчиво и с хъс и с вяра. Взаимопомощ в тази насока и сплотеност!
Това е! Подписка не е достатъчно, никой не чете подписи, дори и в тоалетната. Затова пък когато 1, 2, 3 ниви с ГМО изгорят, пресата ще избухне...

Вече писах за тая компания, 2, 3, може би и повече пъти. И независимо от това има и още и още. Това което е публикувано вече, ще допълня отчасти с директни размисли върху резултатите от една анкета на един френски журналист тръгнал да разбере какво ядат животните които купува под формата на парчета месо и колбаси...

Ще го карам напряко, но първо въвеждане в картинката – Франция е страната с най-стриктни регламентации относно хранителната и агро-индустрията в света. Те са толкова стриктни че в момента убиват дори собственото си земеделие. Това е така, защото в гоненето на цени, местните фермери не могат да се изравнят с испанските, които спазват къде по малко хигиенни и санитарни процедури.
Конкретно, оказва се (след седмици анкета, прозвъняване на над 50 производителя които всички отхвърлят запитването и най-накрая разговор с представителя на френските индустрии) че, независимо от това, всички фермери изхранват животните си с минимум 35% ГМО соя и царевица в смеските!!! На място обаче изследвания върху последствията над здравето няма.
 
Пилета ново поколение
1950 за 68 дена отглеждане/ 2008 за 47 дена отглеждане
В Дания в свиневъдните ферми започва да вилнее нова болест с неизвестен произход– “жълтата смърт”. Прасетата страдат от странна жълта диария, с летален изход. За да се отърват, датските свиневъди им дават по 100мг антибиотик на ден. Един местен технолог обаче си задава въпроса дали това не е причинено от ГМО храните и на своя глава спира да слага в смеските. След два дена шефът му го пита дали е направил нещо с храните, защото прасетата вече не мрат...
Същото нещо се случва и в кравефермите. Там крави и телета заболяват от странна болест. Местните животновъди са принудени да линчуват цели стада. В една ферма над 650 глави добитък минават под ножа заради странните симптоми.
След по обстойни наблюдения, същият технолог открил от къде идва проблемът с прасетата, открива и че смеските идват от Аржентина и че с тях има особенно странни ефекти, като например масово раждане на деформирани прасенца. Двуглави, хем с мъжки, хем с женски атрибути, със закърнели крака, с по къси крайници, с глава на слон... (вижда се на записи правени от самият фермер – от 38”07’ нататък)
Анкетата на място в Аржентина потвърждава няколко факта. Страната е залята с ГМО продукция. Тук няма начин да не се замисля за ягнешкото месо идващо от там и продавано в Европа и естествено и в България.
Аржентинското правителство е буквално търговски агент на Монсанто и всичките му съучастници (имената на тези на българсия пазар са в статията България с други очи).

Техническо пояснение – ГМО върви ръка за ръка със съответният си пестицид и хербицид от серията Раундъп. Всъщност генната модификация на растението е директно свързана с Раундъп – така технолога пръска, убива бурените, но ГМО соята оцелява.

Директни последствия:
      Икономическо  – селяните от планините работещи преди по фермите са вече ненужни. За ГМО продукцията, дори за огромни площи са нужни най-много 2 до 3 човека и най-вече огромна машина пръскалка. Това е! Стотици хиляди хора се оказват директно на улицата. Те са вече не само ненужни, но и пречат на ГМО пейзажа. Пречат защото стават противници на робската система и на всичкото отгоре смеят и да се разболяват и да обвиняват в това тази така ценна компания...
 
Това е Аикса Кано, страдаща по рождение от
странни окосмявания по цялото тяло...
      Здравословно – селцата в агро-районите където пръскачките минават в близост до границите на обитаемото място, независимо че това е забранено със закон (който естествено правителството не спазва заради финансовите облаги от отровите) са изложени на рязък бум на заболявания. Първо невероятно много инвалидности и деформации – деца с коса растяща по цялото тяло, с дегенеративни болести при които родителите просто безучастно чакат кога детето ще умре, недъзи...Децата приличат на олигофрени неспособни да говорят, седят, неспособни да се хранят сами или пък да правят каквото и да било (от 29”42’) Правителството изгражда дискретно пансиони за деформирани деца, за да замаже всяка отговорност заради пръскането с хербициди и пестициди. Броят на случаите е толкова голям че в някои градове има по 4 пансиона!
Още една от хилядите жертви

От Университета в Росарио е проведено независимо и самофинансирано изследване (защото държавата не се наема да го направи) над населенията в тези райони. Всяка година над 1500 студента отиват на място и пропълват медицински въпросници.
Има села където за една година има скок от над 45% на ракови заболявания, в друго подобно цифрата е още по-кошмарна – 110%. Всички села са засегнати. Деформираните и болните са с хиляди, също както и безработните.
 -       Хранителни – един от пазачите на ГМО нива го потвърждава открито, яйцата от кокошки кълвали ГМО соя миришат и не са годни за косумация. Същото се отнася и за месото. Това обяснява накратко защо например в САЩ пилешкото месо след премахване на перушината минава “къпане” във вани с белина!
*Не съм открила още техниката с яйцата, но и това ще стане. Единствено мога да потвърдя, че след трайно преминаване към екологично чисти храни, мога да разпозная продуктите само по вкуса и мириса...
       Световни – Аржентина, както и Бразилия (другите страни лидери в ГМО са Австралия, Индия, САЩ, а най-близо е Румъния), са световни лидери в износа на ГМО соя предназначена за изхранването на европейския добитък (тая тема вече я засягах, но по-добре повече отколкото никак)! Всяко индустриално отгледано животно, било то предназначено за мляко, яйца, месо, и каквито и да е други суб-продукти е изхранвано с ГМО и това естествено поради финансови причини.
       Био мутации – търсейки отговори журналистът попада на един странен и силно тревожен факт (подбуден от един коментар на Земеделският министър на Аржентина). След над 15 години употреба на Раундъп, се оказва че неговите мутагени са пренастроили защитните способности  на бурените, които вече не искат да мрат. За да избегнат това, технолозите смесват различни продукти – глифозатът на Раундъп (който сам по себе си е канцерогенен и причинява стерилност в най-леките случай), но и тразин (изключително силен и опасен хербицид забранен в Европа, явно не под всичките му форми, след като влиза в соята; научно е доказано че тразинът трансформира мъжките жаби в женски – помислете си само за какво става на въпрос) и  2,4-D (това е една от активните съставки на Оранжевият агент, използван във Виетнам за обезлесяване на дървета и междувременно и до ден днешен предизвикващ хиляди случай на човешки мутации и най-невероятни форми на тумори, хората били на място по време на пръскането умират часове, до дни след това).
Дете с мутация, майката е била изложена
индиректнона действието
на Оранжевият агент
Други жертви във Виетнам - погледнете във
филма и ще видите в пансионате за
инвалиди в Аржентина, учудващо сходни гледки!
      Геополитически – във всички страни отворили вратите си на Монсанто, посолствата заприличват на дворци. Посланниците не са поддръжници на мултинационалния убиец, те работят за него! Щатските администрации директно излагат правилата на играта по следния начин – страната приема отровите и има право на субсидии (не за хората, за горестоящите които приемат официалните подкупи). ГМО продуктите е най-последният метод на геополитическа война, след петролът и оръжията. Освен това благодарение на Монсанто, сега палачите приемат облика на ангелчета изхранващи света.

В това време в Брюксел, на частни партита на затворени врати, между депутати, министъри на различни европейски държави, търговски представители на Монсанто, лобита, про-ГМО защитници се подготвя скорошното бъдеще на Европата. И понеже всички сме в кюпа, всички ще си отнесем.
В момента се водят преговорите за златният ориз. Не се залъгвайте по името в него единственото злато отива при тези които са подписали за масовият геноцид. Според многото си поддръжници, “златният ориз” е отговорът на проблема със световният глад и тези които се изказват против него са убийци на малките африканчета (да питам ли кой ги докара малките африканчета до това положение).

Какво представлява “Златният ориз”?
Както е очевидно, още не е излязъл на пазара,
но има осигурено второ поколение
Това е естествено генно модифииран продукт, съставен от ориз с добавени гени на бетакаротен. Или кръстоска на ориз с морков. Това с идеята да се осигурят нуждите от витамин А на хората в гладуващите страни. Това е официалната версия.
Сега нека ви кажа няколко факти – принципно засега Златният ориз не е в обръщение, защото липсват изследванията доказващи неговата безопасност. Всъщност Монсанто никога, ама никога в историята си не е публикувала публично каквито и да е изследвания относно сигурността на който и да е от ГМО си. Единствено когато се пусне на пазара житото МОН408 например, компанията потвърждава фактуално че тримесечните и изследвания не са доказали опасност!!! Сега обаче понеже общественото мнение натиска все повече и понеже изседванията на руснаците и на Сералини разкриха мръсните задкулисни игри с живота на хората, някои непревителствени организации блокират проекта. Но това е без да се има в предвид намесата на всепознатият Бил Гейтс, който попълни липсващите финансии за да бъде пуснат драгоценният Златен ориз на пазара.

Друг факт – папата Франсис официално даде благословията си на Златният ориз.

Това нищо че е станало още през 2013, не бе показано по медийте навремето. А защо ли? Сега го открих, ровейки за снимки на този прословут ориз.
Картинката се прояснява с всеки изминал ден и главните герои в Новия Световен Ред са вече всеизвестни, но все така безнаказани.
Най-гнусното в тази история е, че активистите против Златният ориз са обвинявани в расизъм, безсърдечие, безчувственост към африканските деца загубили зрението си поради липсата на витамин А. Присмяло се куцо на сакато! Дори широкообхватни издания като TIME Magazine защитават тезата че Златният ориз ще спаси света от глад... Всъщност това не е изненадващо, те са притежание на същите хора, искащи да спасят света от свръхнаселеността. Какви щедри души!

Трансатлантичаската спогодба/партньорство (TTIP ; TAFTA ; PTCI), тъгровското споразумение или както там още го наричат с гальовни имена, пристига с големи крачки. Протести имаше навсякъде. Пролетта в един и същи ден, в над 44 града на Европа имаше манифестации против това “партньорство”. Това не промени нищо!
Какво предствалява това споразумение?

То е продавано като “благодатно за Европа”, но си е чисто поробване. Америка търси поредниата хватка за да се измъкне от мизерията в която сама се натресе благодарение на завоевателският си капитализъм и бенаказаното въртене на частните преси за печатане на пари. Пазарът в Европа е над 500 000 000 индивида, в САЩ говорим за около 300 000 000 и то не съвсем изгодни икономически, защото по голямата част са докарани до просия, останалите имат минимум 3 хронични заболявания, за които не е особенно сигурно дали могат да плащат.
В Европа всяка страна има строги (или не толкова) правила и мерки грижещи се за сигурността и здравето на потребителя. В САЩ етикетацията на ГМО е забранена, в противен случай Монсанто завежда дела... европейският пазар рискува да бъде залят със стока с неустановен произход, данни, опасност. 
Има и друго, освен ГМО, има и така наречената йонизация, което е ни повече, ни по малко потапянето на храните с контейнер в ядрена вана. Те са облъчвани с атомни лъчи за да им се осигури максимален срок на годност. Вече чух от достоверен свидетел за подобно месо (продавано в Швейцария) със срок на годност над година, идващо директно от Нова Зеландия. Тази практика е използвана за месата в САЩ отпреди 40 години!
Други облъчвани продукти са ядките, сухите плодове (това им осигурява и запазване на цвета като на сухите кайсии например), пресни екзотични плодове, сушените подправки.

ВНИМАНИЕ! - този подлъгващ знак със зелено листенце
е официалният европейски етикет показващ,
че даден продукт е "йонизиран"
Тоест вече няма защо да се притесняваме ако гръмне някоя атомна централа. Така или иначе храната е вече облъчена...

Поробващото споразумение предвижда, че ако на някоя компания не и изнася тя може да заведе дело срещу съответната държава. Тоест, ако в България се реши, че искаме екологично земеделие, Монсанто може да заведе дело срещу държавата и понеже тези дела се оглавяват не от съдии, а от арбитри (частници!), познайте кой ще спечели от сега.

Има вече случаи - Philip Morris (цигарената компания) срещу Уругвай, заради збраната на реклами, но и срещу Норвегия и Австралия. В САЩ Монсанто и Starbucks (ясно е че повече никога няма да стъпя в Starbucks) заведе дело срещу щата Вермонт, заради това че етикитират ГМО продуктите. Suez заведе дело срещу Аржентина заради национализирането на водата в Буенос Айрес. http://www.humanite.fr/largentine-doit-verser-405-millions-de-dollars-suez-environnement-570979
Европейските компании не остават по назад. Има заведени дела срещу непрвителствени организации, селяни отказващи работа с чужди продукти, срещу асоциации дори, борещи се за запазването на независимостта на селските земи...
Списъка е много дълъг и шокиращ.

Други факти по същата тема:
Говорейки за ГМО има и още. Понеже океанът застрашително се изпразни и рибата вече липсва до такава степен, че ако искаме да им риба след 10 години, шлеповете трябва да се спрат поне за 2 години. Това обаче не рискува да се случи. Знаете вече за развъдниците на риба, на които Европа позволи още от 2007, храненето им с животински смески. Ето ви образно съвременната хранителна верига:

ГМО соя - прасе човек - Big Pharma
ГМО соя останки от прасе риба в развъдник човек Big Pharma
 
Това също е опция за хранителна верига
Сега обаче има и нови карти влизащи в играта. Представям ви ГМО сьомгата. Специално създадена за да расте 2 пъти по бързо. Тоест, не стига че ще яде ГМО останки, ами и тя ще е специално модифицирана!

2 сьомги на по 18 месеца: тази отзад е ГМО!!!

Една от последните разработки - телешко "само мускул"
Това "теленце" си живее сега в Белгия!
Очаквайте го скоро по тенджерите!


*Филмът е смесица от френски, испански, английски, дълъг е и вместо да губя време в преводи и лепене на субтитри, предпочитам бързата превантивна акция. Така или иначе визуалната информация говори повече от 100 думи... Благодаря за разбирането!


На нещастният човечец на предпоследното еволюционно стъпало му се пада двойна, ако не и тройна (ако си я придружи с ориз) или четворна (салатка с хибридни домати) или –орна доза ГМО. От това Big Pharma, може да се чувства само по щастлива и задоволена. Хем пари за лекарства и дълги, тежки и безкрайно скъпи лечения, хем има и вероятност смъртта да дойде бързо и рано. Така поне ще може да се отчете позитивно по целта за намаляването на населението.
За бога, не яжте! Научете се да фитогенерирате, да фотосинтезиратае, да пиете прана или да се храните от дъждовна вода. По-безболезнено ще е!
Преди като се започнеше с тази тема, яростта набиваше в мен. Сега просто ми се къса сърцето. Не за друго, а заради отказът на хората да знаят, заради свиването на рамене и заради заключението: “веднъж се живее!” или пък другото: “и на теб, какъв ти е сега проблемът?”...
И аз още се чудя...


Смелата овца


3 коментара:

  1. Благодаря! Нужна ни е такава информация отразяваща действителността, създадена от „най-развитото” същество на Земята. Животните на планетата не са в състояние да създадат такъв геноцид. Действията на човека въобще не говорят за разумно същество. Време е да спрем да вярваме на фалшивата реалност която ни налага световният елит и да се завърнем към истината за човешката същност- ЛЮБОВТА!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Нужна ни е такава информация отразяваща действителността, създадена от „най-развитото” същество на Земята. Животните на планетата не са в състояние да създадат такъв геноцид. Действията на човека въобще не говорят за разумно същество. Време е да спрем да вярваме на фалшивата реалност която ни налага световният елит и да се завърнем към истината за човешката същност- ЛЮБОВТА!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти Теодор, затова пиша, за да се знае и за да не остава сместено в ъгъла от страх или неволно съучастничество. Дано все повече хора го разберат! Щастие и любов!

    ОтговорИзтриване