четвъртък, 13 август 2015 г.

Връзката между подмяната на населението и образованието

*Съзвам че текстът е дълъг, а материята сложна. Опростила съм я максимално, но това което е вътре трябва да се знае от всички, защото то засяга всички! 
Заслужава си четенето, дори и само на най-едрия шрифт, извинявам се ако обясненията са твърде усукани...

Преди да търсим каквато и да е връзка между две толкова отдалечени понятия, би трябвало поне да приемем, че те са съществуващи и реални. Свидетели сме напоследък на невероятно много теории, тези,  спекулации. Аз самата съм подбудител на такива и то е е без причина. Но деантологията е изключително важна (поне в този блог) затова се стремя всичко публикувано да е поне проверено и да има солидни бази за съмнения.
Новатасветовна политика е факт и това което се случва навсякъде не е безобидно. Няма да променя мнението си по въпроса с бежанците, затова пък смятам да заявя високо и силно че, УМИШЛЕНА ПОДМЯНА НА НАСЕЛЕНИЕТО ИМА и тя е реалност, подкрепряна и подтиквана и от правителства и най-вече от ООН!

Подмяната на едно население с друго, по изкуствен начин, в полза на финансовите интереси на елита, независимо колко изстрадали или не са едните, от къде, защо и как идват е ПРЕСТЪПНО!

В момента пред очите ни се извършват престъпления срещу човечеството!


Сега ще развия точно тази точка, показвайки защо пък това да е свързано с образованието и с непрестанните му реформи. Но затова трябва да започна по отдалече и отзад напред.

Чували ли сте за Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD - ОИСР на български? Запознах се с тази Организация за икономическо сътрудничество и развитие, програма на ООН, още в студентските си години.

Трябва да се знае че техните рапорти относно икономическите афери са не само невероятно точни, но и са в известен смисълл база за съвсем конкретни предсказания в световен мащаб и то с години  напред. 

Тези статистики и оценки са библията на всички занимаващи се отблизо или отдалече с икономика, геополитика, околна среда, развитие, финансии, бизнес и партньорства, иновации, индустрия, здравеопазване, застраховане, регионално, национално и световно развитие, социална политика, транспорти, енергия...всъщност всички... И ако в България тези публикации не са обществена референция, то те в останалия свят са на свободен достъп в разгънат вариант във всички правни и икономически университети (естествено и в интернет, но основно като статистически таблици - http://www.oecd.org/fr/statistiques/datalab/) и най-вече, ако някоя медия се опитва да цитира трудно разбираем социален феномен, то обикновенно изваждат фразата: “според рапорт на ОИСР ...”

Това бих го описала накратко по този начин, ако съм икономист, но понеже не съм и понеже видях Матрицата, само ще добавя – естествено, че рапортите са им точни до запетайка, те са тези които създават ситуацията. Все едно да ти предскажа какво ще направя след около час! Пфу!

Както и да е, давам конкретен първи пример. През 2003 година ми се наложи да събирам информация относно интеркултурните обмени между Изтока и Запада. Разбира се отидох в базатта данни на ОИСР. Попаднах на рапорт от началото на ‘90те години (не помня точната дата) в който ясно се очертаваше тенденцията на предвижване на капитали от Запада към Изтока, упадъка на източната икономика, бумът в китайското производство, и редица други феномени, които не ми бе трудно да свържа в логическа пътна карта на следващата економическа криза. Написах го съвсем бегло, забулено и с полуобеденост в един мой рапорт на друга тема. После на един познат, биещ се от години за зелена карта, споделих че е по -добре да си седи на д...то в България без много да навлизам в детайли. Толкова! Но когато така наречената криза бе събудена от CNN и BBC в един и същи ден и час през 2008, нека просто кажем, че не се изненадах...

Вярно, много е лесно да се говори пост фактум. Затова сега ще ви го напиша превизионно на базата на друг рапорт, този път датиращ от 1996! 
Рапортът е относно образованието! На такива информации не се “попада” случайно. Докладите са безкрайно дълги, скучни, приспивателни, направо скръб и никой не си и прави труда да ги чете освен ако не търси нещо конкретно в тях. Което пък обяснява защо никой не знае какво ще се случи след като е написано и защо пък ОИСР, “като че ли” нарочно си играят да пишат подобни сухари. На мен ми подсказа един комик – Франк Льопаж, който изобщо не е комичен защото говори жестоки истини. Та в следствие на един спектакъл/конференция за образованието във Франция, изведъж ми просветна и реших да проверя рапорта.
В това нарочено изследване на образователната система (глобален мащаб), по поръчка на ОИСР се казват няколко особенно важни неща. Едно от тях би убегнало на абсолютно всеки просто защото е едно елементарно цифрово заключение. При все това, констатацията е КЛЮЧЪТ към случващото се в момента. Посочено е следното: образователната система е с икономически индекс от 1:7, за разлика от стройтелството което е с индекс 1:2.

Фразата не ви говори нищо нали? То затова е написано така! Преведено на човешки ежедневен език, смисълът е следния:

 – за всяко вложено евро е образователната система, възвръщаемостта на първоначалния капитал е от 7 евро, докато при строителството, инвестицията се връща “само” на 200%!



От тук, хващаме пак логическата нишка на световната игра и след няма и 2 секунди, стигаме до там че: - ами да, то от обучението можело да се изкарват пари! И то много пари! И кой ще го направи това след като образованието е национализирана система?

Хайде пак глобален поглед. Какво се случва в момента от може би 10-15 години? И в България и навсякъде по Европа? Америка я оставям настрана, там съботажът е от още по-рано и ако се забия и там, свършване няма... 

Тенденцията е следната – срив в основите на националното образование. Преди родителите искаха детето им да носи добри оценки, сега те искат оценките просто да му бъдат дадени, детето да не бъде особенно изтормозено и ако може накрая да си намери веднага хубаво постченце. Само че основната цел на училището НЕ Е да дава работа! Същността на образованието е да ограмотява, да подбужда желанието за изучаване на света, да даде основните мисловни, логически и учебни бази за “бъдещия човек”.

Всичко това е подстрекавано отвънка и отгоре, така че когато едната система се разклати достатъчно, хората сами, като овчици да се насочат към най-близко достъпния изход (или платено образование, или "професионално" училище което също е платено, но от фирмите)


Сега от един текст върху рапорт на ОИСР:

"Ако намалим оперативните разходи, трябва да се гарантира не да се намали количеството на услугата, дори това да доведе до понижаване на качеството. Може да бъдат намалени, например, работните кредити за училищата и университетите, но би било опасно да се ограничи броя на ученици или студенти. Семействата ще реагират бурно при отказ за регистрация на децата си, но не и при постепенно намаляване на качеството на преподаване и училището може постепенно и своевременно да получава дарения от семействата, или премахване на такава дейност. Това се прави постепенно, в едно училище, но не и в това в съседство, така че да може да се избегне общо недоволство на населението. "(1)

Това е ли начин на образование или е по-скоро бизнес манипулационен план??? И това е черно на бяло написано като препоръки!!!

Разклащането на базите на образователната система изобщо не е случайно. Вижте и следното:
“Ролята на правителството в областта на образованието, според ОИСР, е просто да се "осигури достъп до обучение на тези, които никога няма никога да представляват печеливш пазар и чиято изключване от обществото ще се увеличи, докато други ще продължат да растат. " (1)

Има срив и в тази система. В наши дни дори и с 3, 4, 5 езика и висши дипломи (говоря за пазара на труда в Западна Европа), хляди млади хора са принудени да заемат позиции на по-ниско ниво. Студенти с бакалавърски степени стават продавачи, счетоводители стават сервитьори, хора с магистратура – крупиета в казина...  В България пък, още от ‘90те имаше изтичане на “мозъци” към чужбинско. Навсякъде висяха афиши сочещи колко е платен един млад специалист в САЩ и колко той е онеправдан в родната си страна.
В Европа има стотици хиляди с бакалавърски и магистърски степени, залъгани навремето че “който се учи, ще сполучи”. Но пазарът там вече не ги иска. Грешката е в икономиката. В тази страни има 2 вида работа – силно квалифицирана (инженери, хирурзи, технолози, IT специалисти...) и неизискваща почти никакви специфични знания (сервитьори, берачи, шофьори, асистентки, касиерки...). Всички средни нива липсват, просто защото всички страни изнесоха производствените си части на Изток.
В България пък, работа има, но заплатите са други. Нискоквалифицираната работа не позволява достоен начин на живот. Затова и този вид работа е презирана и прехвърляна отчасти на циганите (само на тия които все пак искат да работят). Висококвалифицираните позиции са заети от старци с години следпенсионен стаж. Младите таланти отлитат навън още след основно образование. ...

И тук и там всички очакват едно – образованието да им даде работа. Разцеплението и недоверието в образователната система е налице. И тук и там се появиха все повече частни училища, които привличат все по голям наплив. Родителите още от бебешки години заделят пари за бъдещото образование на отрочетата си с надеждата че това е решението.

Едно време, в училищата чиято основна
цел беше ученето, беше така -
уважение, концентрация, ред, учители
ценени заради способностите си и
деца излизащи с умението да четат, пишат,
смятат и най-вече да разбират и да
мыслят логически... Но това отдавна не е
така
Грешката обаче не е в образователната система. Поне не в тази от едно време. Междувременно ни натресоха един куп реформи (продължавам да говоря в глобален мащаб), всеки министър искащ да остваи отпечатъка си, нищо че не си е измил ръцете преди това. И в България и в другите държави се напълни със следи от кални пръсти. Тенденциите са няколко – роптаене срещу националното образование (и с причина - то вече е мудно, остаряло, не учи, а форматира като във форми за кекс), подклаждане на интереса към частните институции и вече все по-нашумелия дебат за професионалните училища.
Но в едно професионално училище, целящо да даде диплома придружена с работно място, кой е най-способен да направи това? Фирмите естествено, тези които създават работа и наемат кадри. Ето я връзката!
Искате ли и друга връзка? Знаете ли кой е един от инициаторите и създателите на частното френско училище във Варна? Жената на генералния директор на Далкия – мултинационален енергиен магнат! Лесно е да се каже, че това е случайност. За мен отдавна случайности няма! Не съм търсила други връзки за другите институции, но за Американския колеж в София е елементарно, същото се отнася и за останалите англофонски частни институции с признати от държавата дипломи (това последното е съществена част от програмата). В края на краищата непрестанно се натъкваме на тия отгоре...

Докато частните училища във Франция например са католически институции, с часове или по катешизъм (изучаване на ритуалите, празници, канони и пр. в католицизмът) или по религиозна култура – друг избор няма!

Какво се оказва – мултинационални компании, църква (Ватиканът), Бил Гейтс който искал да прави образованието достъпно за всички (а, да видим, това бе казано от преди 10 години, досега само ваксинации видяхме)...


Стигнах и до връзката с миграцията. В конференцията си, Франк Льопаж казва, че само в САЩ през последната година се отворили 100 000 работни места за хора които да пълнят автоматичните дистрибутори с кенове. Не съм проверила информацията, затова казвам откъде я имам, идете и го питайте, но аз съм склонна да му вярвам.

Сега обаче, айде да се замислим, кой ще я върши тази работа? Един редови американец със що годе някакво образование или пък някой емигрант който за да оцелява сносно ще се нагърби с още 2/3 подобни поминъка?
Майката на детето:
- Трябва задължително да вземеш
зрелостните си изпити тая година,
иначе ще свършиш като това момиче!
Касиерката:
- Аз съм с бакалавърска степен, Госпожо!
Същото се случва и в Европа. И сега разбирам защо тия политици и ООН се покъсаха да се възхищават колко добро нещо за икономиката били емигрантите. И тук става въпрос не само за бежанци. Не само за хора пресекли Средиземноморието. Става въпрос и за всички останали, и африканци, и азиатци и източно еврпоейци.
Във Франция поради липса на желаещи и специалисти да поемат постовете на селски доктори, вече от няколко години се наемат румънци. В Германия и Швейцария е същото, само че там са френските медицински сестри и гръцките лекари. Толкова за професионалистите. Останалото е с лопатите и отвсякъде.
Пример: един френски сервитьор е платен между 1200, максимум и по-рядко 1500 евро. Един французин с това не може да си плати само наема. Но дали пък един румънец би се обидил на подобна заплата, знаейки че той няма да плаща данъци, ще спи я в палатка, я в квартира с още няколко сънародника?
Говоря за румънците, защото сега напливат на вълни. Една позната от северна Франция дори снима през балкона си как в дадените им социални жилища, камионите с мебели директно от магазина, “подарък” от държавата се разтоварват на място.

Тоест  - държавата едно време е подстрекала обучението за да задоволи липсата си на квалифицирани кадри, в Европа това е след войната, в България е след комунизма. Обаче покачването на нивото на образованост не върви изобщо ръка за ръка с нуждите на работния сектор. Мултинационалните компании и големите фирми искат бързи и лесни печалби и изнасят производствените цехове към по-евтини държави. Там, те на свой ред имат нужда от специалисти и ги обучават. В развитите държави се появява умишлено създадена черна дупка между силно квалифицираните кадри, обслужващи централните “мозъчни” части на компаниите и най-ниско квалифицираните работници които все още не могат да бъдат заменени от роботи. Хората вярват, че грешката е в образованието. Това е добре дошло за мултинационалните компании искащи да превърнат образованието в бизнес.

Това което е лесно предвидимо за съвсем скоро е:
 1.     купища нови “професионални” и частни училища, бълващи директно бъдещите биороботи според нуждите на спонсориращите ги компании
2.     поява на самостоятелни компютърни програми за обучение (с държавна диплома накрая), седиш пред екрана като теле, цъкаш копчета и софтуера те оценява
3.     срив в традиционните методи на образование и снишаване на общото ниво на култура. Всъщност то вече се почна – виж по-долу
4.     тотална подмяна на населението – освен ако не избухнат размирици и вътрешни войни (те май и на това се надяват), иначе не знам къде ще набутат излишъка
5.     поява на нова прослойка, от оставащите, хора интелигентни и способни, но не можещи да се интегрират социално, просто защото целта на Матрицата е да ги изплюе като боклук. Тази прослойка може би ще живее в бъдеще извън обществото, като ренегати по планинските хълмове...още не съм открила къде ще ги набутат?!?
6.     разделение на само 2 вида население – прости, ниско квалифицирани изпълнители и елит...
7.     масова автоматизация и роботизация във всички възможни сфери


(3.) Финландия вече няма да се учи ръкопис, всичко ще става с клавиатура. Какво казва министърът им по въпроса: “Това е особенно важно за бъдещият пазар на труда



Това не е прогрес! Това е скок назад в праисторията! Това е умишлено затъпяване на населението! Ръкописът не е просто писане, той развива мозъка повече от 100 клавиатури наведнъж. Писането с ръка и с химикалка/молив осъвършенства координацията; финната динамика на усещанията и допира; упражнява сръчността и овладяването на детайлни форми; писането приучава детето да развие графичните изображения на света около него в главата си; има тясна връзка с възприятията на различните плоскости и измерения; свързано е с възприемането на абстрактните идеи; писането развива мисълта и въображението...

Горките финландчета! Забравих за миг, че вече никой не иска хора които мислят... Все пак всеки който смее да мисли (особенно различно от останалите) е потенциален враг на режима. Кой спомена за комунизма? Това отдавна го няма! Сега живеем в глобален тоталитаризъм!


(4.) Една министърка, май германка беше, наскоро се изказа, че благодарение на африканските работници, ще се осигурят бъдещите пенсии на тамошното застаряващо население... Чудя се какво пък толкова има в Африка, че искат да я изпразнят?
В България подмяната започна преди години с прогонването на циганите от Западна Европа и с натрисането им в страната. С това успяха автоматично при отварянето на железните врати да накарат хиляди българи да напуснат веднага. Сега в България липсват кадри, млади, квалифицирани (и повечето нископлатени)! Единствено IT сферата поддържа ниво на конкурентност и то основно заради чуждите фирми идващи да търсят специалисти по-евтини от техните... В Плевен има медицински университет, който от години работи с чужденци, естествено не от Западна Европа, а с тези които не са приемани там поради критерии нямащи нищо общо с нивото на интелигентност. Когато умрелите от скръб лекари, някои от тях хирурзи по над 70 години и все пак продължаващи да оперират със склеротичните си, треперещи ръце, наистина измрат, замислете се кой ще оперира когато се окаже, че останалите са заминали да живеят в Европа и САЩ?  
Това се казва пазарна икономика – силата на търсенето и предлагането. В Чисти сметки, опитах да обясня какво се случва. Сега картинката ми е още по ясна.




(6.) Това е което знаем като организация на населението в Средновековието – селяни и господари, с тази разлика, че историята е напълно манипулирана. В България нямаме необходимите документи и запазени архиви. Затова пък в Италия и Франция, има запазени невероятно огромни количества документи. Не писаници и преписки на монаси на светлината на свещичка в тъмна килийка, а нотариални актове, публични дела, архиви на крупни търговци, ценни книжа, разписки за плащания, номенклатури и купища известия които викариите по селските площади са оповестявали крещейки и понеже имат официални печати са били запазени като документация в архвите. Всички тези доказано автентични книжа, показват че Средновековието изобщо не е било тъмната епоха на васалско подчинение която си представяме. Същото, но в обратен смисъл се отнася и за века на Люмиерите. Но за всичко това друг път.

(7.) Вече се предвижда дори медицинските сестри да бъдат роботи. Всички сфери като застрахователи и банкери ще бъдат заменени от софтуери с въпросници и системи за калкулация на вероятностите. Намирането на нови клиенти се осигурява чрез настойчива реклама, съобразена според профила на индивида, естествено пресметната с компютърна програма. В ресторантьорството и хлебарството промяната вече настъпи – във Франция няма по-голяма ценност от френския кроасан, оформен на ръка и опечен рано сутрин. Истински хлебари обаче, вече почти няма. Всичко се произвежда в огромни заводи, замразява се и единственото което се прави на място е да се отвори кашона и да се опече. Там където преди са били нужни 2 или 3 човека, сега е нужен 1. Сайтовете преди използваха писачи, сега това се прави от софтуери. Вече има и роботи градинари... Примери валят всеки ден.


*Но нека не забравяме и други неща – родителите изоствиха изцяло децата си в ръцете на образователната система за да поддържат работния сектор и растежа, които от своя страна и в определения момент ще смелят същите тия “образовани” деца.
Забравихме, че правото на качествено и достойно за името си образование е едно от ОСНОВНИТЕ НИ ЧОВЕШКИ ПРАВА!



Не не последно място и това е директно насочено към ЕС и към ООН – допускането на бежанци и емигранти (където и да било по света) създаването на квоти за брой прием, отпускането на помощи – знам, че всичко това не е с цел да им се помогне! Ако искахте да им помогнете щяхте да прекратите изкуствено предизвиканите войни там, щяхте да им създадете човешки условия на живот без да допускате мултинационалните компании да разграбват природните им богатства, щяхте да си свършите работата чисто и бързо! На тях трябваше да им се помогне на място, там където те имат семейства, собствени обичаи и култура, там където могат да имат парче земя и където могат да имат шансове за развитие без да рискуват животите си по морета, тунели, сборни пунктове. 
Но апелът да се заграби възможно най-много от там където има е огромен, нали?!
Всички тези страни бедстват защото Западна Европа и САЩ грабят от години, с шепи, с подпухнали гърла и кореми. На тях чрез тамошните медии им се разказват розови легенди за други страни, всичко това подстрекавано пак от същите. Войните са подбуждани с директно изпращани на място американски, френски и немски оръжия. САЩ създаде ООН и после създаде Ислямската държава (ДАЕШ). Доказано! 
Напливът на бежанци и емигранти не се състой от най-бедстващите, а от най-способните да си платят нелегалния превоз. Колкото и бройки да бъдат допуснати, това никога няма да е достатъчно за да се спасят всички! Колкото и бройки да се спасят, те никога няма да зажиеят като “бели хора”, но вас това не ви интересува, вие искате просто необходимата ви бройка биороботи!
Хората от третия свят на които обещахте образование и развитие, страдат от войни, корупция, мизерия които вие създадохте. Сега подстрекавате износа на “месо”,  на биомаса, на заместители на евтина работна ръка; на хора без никакви способности да си проправят път нагоре, но с големи надежди; на човешки същества които да попълнят дупките там където също толкова умишлено пак вие ги създадохте; вие сривате образователната система защото не желаете еволюция, а господство; вие не искате homo sapiens sapiens, а подчинени роби; колкото повече мизерия създавате, толкова по-лесно ще ви е после да се явите като спасители предлагайки по-малкото зло...

Засега има още заблудени, има все повече хора неспособни да разберат вашите рапорти, текстове и директиви, но има и други които ще четат, ще пишат и е превеждат на останалите. И един ден ще се разбере! И този ден е скоро!


За пореден път се установява, че всичко е свързано. Всичко е като една огромна паяжина в която всяка област от живота е радиална нишка, свързана тясно с всички останали посредством концентричните плетки. Затова реформите в образованието са още по-тясно свързани с емиграцията (от всякакъв вид) отколкото ни изглежда на пръв поглед.





(1) Извадки от публикация “Политическа осъществимост на регулиране”, изследване на базата на рапорт на ОИСР - ocde, 1996,  “La faisabilité politique de l'ajustement” 

Този текст е коварен наръчник за политици с глави обясняващи – “най-добрата стабилизация по време на криза”, “най-добри политически стратегии преди кризата”, как да се избегнат политическите рискове?”, “реакции на мерките за структурни настройки” – накрато, обяснения от наблюдения над други популации в страни от третия свят на това как населението реагира на покачване на цените на тока, петрола...тн. и това как например населението в Мароко не е отреагирало яростно на три последователни покачвания на цените на пазара. 
Това ме докарва до конвулсии само докато чета диагонално. 
НИЕ СМЕ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА! Световният елит си прави тестове в реален размер за да види до каква степен може да понижи нивото на живот без да има размирици и понеже никой не гледа глобално, всеки седи и стиска дупе дано лошото отмине... После всеки забравя миналото, заживява с погрешни идеи за по-светло бъдеще и чудовищната лаборатория за опити наживо продължава да функционира.


Амин!
Четете и учете докато сте живи, то не е напразно. Почти със сигурност няма да ви осигури работно място, но ще ви открие нов свят!


Щастлив ден


Смелата овца

14 коментара:

  1. Шрифта, който сте подбрали за писане на Вашия текст е меко казано отвратителен и наподобява плът проядена от молци или проказа...извинете ме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно много те е яд, че не са ти оставили за да похапнеш и ти ? Изключителен интелект си след като храниш молците с плът.

      Пако

      Изтриване
    2. Това че имате проблеми с очите заради шрифта не е извинение за начинът ви на изказ и меко казано ичобщо не е мой проблем. Безкрайно съм толерантна към абсолютно всякакви критики, но не и към безплатните агресии, които само показват собствените ви разстройства. Ще променя шрифта, но има други къде по-културни и цивилизовани начини да помолите за това!

      Изтриване
    3. До анонимен/на.
      Понеже не съм сигурен,че си ме разбрал/а, доуточнявам. Молците, които са няколко вида се хранят с всичко друго но не и плът, независимо човешка или животинска. Да беше попитал/а чичко Гугъл преди да пишеш коментари. И по важното , ако беше вникнал/а поне малко в информацията която дава статията, и се беше поровил/а в блога на Смелата овца , въпроса за шрифта въобще нямаше да фигурира в коментара ти.
      Приятен сън приятелю/ко!

      Пако

      Изтриване
    4. До Смелата овца.
      Съжалявам, че използувах в коментара си начина на израз на Анонимния, тъй като твоят блог не е мястото за това, но смятам че това което е повикал му е отговорило. Дали си заслужава да сменяваш шрифта? На крива ракета и космоса и пречи. Луд умора няма. Утре нещо друго няма да му хареса.
      Поздрави !

      Пако

      Изтриване
    5. Някой горе от планината26 март 2016 г. в 12:21

      Много тежък анализ, особенно ако осъзнаеш, че е истина. Жалко за човечеството лошият ген надделява.... Адмирации към автора

      Изтриване
  2. Поздрави за Смелата овца,ударили сте човечеца по ахилесовата пета.Продължавайте в същия дух и се радвайте ,когато има такива коментари ,защото показват ,че отдавна сте на прав път за разлика от човечеца с молците. Петрова

    ОтговорИзтриване
  3. Поздрави за Смелата овца,ударили сте човечеца по ахилесовата пета.Продължавайте в същия дух и се радвайте ,когато има такива коментари ,защото показват ,че отдавна сте на прав път за разлика от човечеца с молците. Петрова

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря на Пако и Петрова за подкрепата! Надявам се този незначителен инцидент да не е повод за повече агресии или низки вибрационни емоции, просто не си заслужава защото в крайна сметка, всеки се дразни единствено и само от онова което е вътре в него... Сега обаче се замислям дали да не публикувам харта за кометарите, защото въпреки нежеланието ми тук да бъка от обиди и нападки, силно защитавам вече замиращите човешки права на анонимност и свободна дума и то за абсолютно всички, независимо колко са заблудени още...
    Успешна седмица! Благодаря отново! Здраве и късмет! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГЛАДИ И ДА СЕ НАПРАВИ ДОСТЪПНО ЗА МАСИТЕ,КАТО СЕ РАЗБИЕ НА МАЛКИ ПАСАЖИ

      Изтриване
    2. Вероятно да! Но не всичко може и трябва да е достъпно за всички. Някои теми са тежки, мудни, направо ти се губи мисълта и при писане и при четене, затова и не всеки може да проумее къде е истината. а тя не е за мързеливи хора! Нужно е търсене, опит, търпение...
      Щастлив ден

      Изтриване
  5. Доста истини,полуистини и заблуждаващи изводи ,а да и щипка фрапиращи драматични грешки за цвят. Много от нещата които споделяте в статията са верни ,но ми прави впечатление елементарно простите изводи които вадите от някои свои разсъждения,не всичко е черно и бяло ,както явно вие го виждате. Има някой фактологични подмени за да паснат по Добре в общата картинка,но както казах с повечето неща които сте споделили съм съгласен ,само вашата интерпретация на фактите ми се вижда доста наивна и едностранна. Задкулисието в геополитиката е много по голямо и ако си мислите че можете да видите общата картина само като черпите информация от обществено достъпни източници тогава може би умишлено се опитвате да изкривите истината или пък сте от онези доморасли философи които смятат че разбират всичко. Аз самия доста се плаша като виждам на къде се е отправила цивилизацията ни и по специално западниясвят който се приема за водещ фактор,но в последните години все повече се засилва икономическата сила и влияние на Изтока ,по специално Китай,Индия и да не забравяме Япония която макар да играе ролята на послушно кученце на САЩ в момента в който усетят че е възможно ще се обърнат срещу "западните варвари" . В глобален аспект няма една група богопомазани които да дърпат конците на целия свят,а няколко които същевременно се борят и за надмощие над другите. В Европа и САЩ може и да са едни и същи ,но моля не намесвайте тук Изтока и Арабския свят които са коренно различни от нас като философия,мироглед та дори и мислене. Съвременното велико преселение на народите може и да е замислено на Запад за постигането на някакви средносрочни и краткосрочни цели ,но в дългосрочен план това ще означава унищожаване на Европа каквато я познаваме ,а това със сигурност няма да е добре за тези Господари за който пишете понеже от една страна ще ги лиши от парични източници и човешки ресурси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никой не е казал, че съм източника на първородната истина! За всеки неговата си! За пореден пък го казвам - В ТОЗИ БЛОГ СТАТИИТЕ СА ЛИЧНО МНЕНИЕ И ПОГЛЕД НАД СВЕТА, не ви карам да сте съгласни, ако искате изразете своето, не съм политолог, нито историк (да не говорим че историята като материя винаги съм я мразила и сега чак разбирам защо - след като се натъквам на толкова много противоречия и фалшиви факти), вероятно ще си навлека още противници, но пикая им на мнението и на политолози и на философи и на историци и на всезнаещи. Възможно е да третирам сюжетите си наивно, дори и неумело, все ми е тая, това е мое лично мнение. Възможно е след 2/3 месеца да мисля по коренно различен начин, но това пак ще е лично мое мнение! Реших да пиша не за да слушам кое мнение е по вярно, а за да изпусна парата. Меренето на пишки не е за ен! Човек е марионетка докато не среже конците от чуждата зависимост. Колкото до чуждата култура, философия и мироглед - така е! И то до такава степен, че работейки с хора от няколко различни култури, съм жив свидетел на това как една елементарна фраза може да бъде "преведена" през най-ралияни филтъри на разбиране. Една от специалностите ми е междукултурните отношения и комуникации (имам защитена теза) - сега пишейки в този блог и четейки и други подобни, виждам разликите и влиянието и на българската култура, така както и на другите...
      Такъв е животът! Прекрасен!
      Айде със здраве!

      Изтриване