понеделник, 13 април 2015 г.

Отровите с които се храним

Днес за пореден път ми идва да забия по масата, но този път не с юмруци, а с чукове. Докога хората ще приемат доброволно да бъдат свеждани до лабораторни плъхове без дори и да си направят труда да се информират за качеството и съдържанието на това което вкарват в организмите си? После гледаме опашките пред лекарските кабинети и подсмърчащи и посърнали хора разказвайки си кой от какво е болен и мерещи се колко хапчета на ден взимат. Наскоро чух един лекар как преди около 15 години имало по един алергичен на седмица в кабинета му, а сега било минимум по 1 на ден! Аман!
Прочетете статията подробно, защото мога да ви гарантирам че дори това което си мислите че не консумирате, по един или друг начин се намира в организма ви!

Наскоро се запознах се с майката на едно дете от класа на сина ми. От дума на дума разбрах че момиченцето е болно от астма и че на всичкото отгоре е и с остри алергични реакции към няколко вида хранителни съставки. Още при първото изречение на майката веднага разбрах – отново проблема идва от храната (особенно продуктите които днес всички деца консумират в изобилие – бисквити, бонбони, всякакви сладкиши). Започнах с моите търсения, и тъкмо се канех да и извадя списъка от лекари изследвали влиянието на глутена, захарина и други по целия свят, тя ме спря със заключението: “О, не се притеснявай, то детето добре го изживява!” Моля?!?! Добре го изживявало? Със спринцовката адреналин в раницата си, с риска да получи ангина при най-малкия ветрец защото “било с крехко здраве” и с непрекъснатите надежди “дано в стола в храната да няма нищо опасно” – това последното просто защото майка му я мързи да готви и оставя грижата за чадото си на други... Върви после и обяснявай на тази майка че бисквитата която детето й държи в ръка го убива на бавен огън. Едно на ръка – бисквитите са всичките с глутен (виж статията тук), което само по себе си е предпоставка за астма (ако детето спре единствено и само глутена, състоянието му ще се подобри значително). Да не говорим пък че захарта е основния причинител на алергични реакции...

Друг случай – чета наскоро коментарите на един силно възмутен блогър за това колко били скъпи краставиците в нам си коя верига магазини в България и колко те били евитини в еди коя си друга държава. Тук пак ми иде да трясна. Абе хора, докога водещото в храненето ви ще е цената? Някой запитва ли се защо тези краставици са евтини? Какво позволява те да са евтини? От къде идват тези краставици и как са отглеждани? Някой въобще знае ли за полетата с огромни халета (дори и не казвам парници, защото зеленчуците там не растат в почва) намиращи се в Испания и хранещи половин Европа?

Ето от къде идват евтините краставици - да виждате пръст отдолу?
те са наливани със солни и торни разтвори (изкуствени химии), а благодарение на
хибридните си семена, всичките са еднакви по размер и форма,
точно такива каквито природата не ги е създала!

Нека ви кажа от къде идват вашите скъпи краставици – от Испания, Словения, Гърция, Турция, вероятно и Полша. Нека ви кажа че в тези държави се толерират както и ГМО, така и бясно ползване на пестициди, изкуствени торове и най-вече – извън-почвени разсади в солни разтвори (след като не е в пръст зеленчука “яде” каквото му сипят) – всичко това е предпоставка за ракови заболявания, проблеми с ендокринната система, сексуални и хормонални смущения, да не говоря и в по-късен стадии за Паркинсон или други (списъка е доста по дълъг, тук слагам основното). Сега представете си как уж “здравословно” си ядете подобни плодове и зеленчуци, всеки ден, поне 2 пъти на ден, поне 10 години. Какво се получава – първо малки “болежки” които ни се струват нормални и когато в един момент ни падне ножа отгоре се чудим това пък от къде ли идва?!

Тук споменавам само случая с евтините/скъпи магазински зеленчуци. Сега настъпвам към по сериозните неща.

Подсладители

Тази отрова (няма друго название за подобна гадост) съществува в два вида – скрити захарни и тези които се предписват “официално”. Скрит захарин или аспартам има почти навсякъде - под различни названия и кодове, в това число и в дъвките, бонбоните, напитките (всички сладки наптитки, включително сокчета които щедро даваме на децата). Другият е видимият подсладител които някои консумират заради диабет, а други заради килограмите си. Нека ви кажа че става въпрос точно за едно и също нещо което убива!
Всички продукти наречени “нискокалорични”, подсладените млека, лекарствата (не пише “официално” освен ако не знаете да четете етикетите както трябва), всички продукти предназначени за диети и тем подобни режими, чипсове, кракъсри, промишлен шоколад, хранителните добавки, дори козметиката съдържа тези отрови.
Този вид съставки влиза в групата на възбуждащите нервната система токсини (excitotoxines), които буквално убиват нервната ви система леко но решително. Аспартамът Е951, както и моносодиевият глутамат Е621 се изполвзат с широки шепи от агро-промишлеността за създаване на зависимости – колкото повече консумирате, толкова повече ви се яде. (добавка - само за 2013 г. в световен мащаб са употребени 45 милиона тона глутамат!) Това е основната цел и дейност на този вид токсини, които въздействат директно на невроните ви и имат незабавен ефект. 

Всеки път когато поглъщате храна съдържаща аспартам (или глутамат), до 10 минути след консумация тези продукти превъзбуждат невроните и буквално ги “изгърмяват” отвътре, действието на някои продукти може да бъде проследено до 2 часа след консумация, като същевременно това разхлабва до пълен отказ имунната ви система, навлизайки и рушейки генетичните кодове в ДНК-то ви...Ох, ако знаехме отпреди!


Нека ви дам списъка от 92та (само!) странични ефекти предизвикани от изкуствените подсладители и глутамата:

главоболие, безсъние, хронична отпадналост и умора, сиви сенки под очите, намалено зрение, силно или слабо изразени кожни реакции, червени петна по лицето, сърбежи, качване на килограми, депресия, силен или слеб косопад, усещане за силна жажда или глад, коремни болки, подувание на корема, диярии, ставни болки, мускулни спазми, загуба на паметта, течене на кръв от носа, световъртежи, силна чувствителност към шум, усещане за студ дори посред лято, проблеми с месечния цикъл, импотентност, сексуални проблеми, задъхване, удари и конвулсии, епилепсия, гадения, повръщания, хипо- и хиперглицемия, намаляване на интелекта, болки в гърдите, проблеми с тироидната жлеза, треперения, болки при преглъщане или при уриниране, чувствителност при инфекции, високо кръвно налягане, астма…

Също както и проблеми с характера като: внезапни кризи на агресия понякога с физическо насилие, параноя, агорафобия, фобии, паники, усещания за « déjà vu », раздразнителност, кризи на деменция, промени в характера, трудности с концентрацията, обърканост, хиперактивност…
И още по страшно – рак на мозъка, мозъчен аневризъм, сърдечни проблеми, инсулт, и дори смърт !
Освен това изкуствените подсладители (аспартамът) предизвикват симптоми близки до следните болести или пък ги влошава : фибромиалгия, артрит, множествена склероза, болест на Паркинсон, лупус, диабет и диабетни усложнения, епилепсия, болестта на Алцхаймер, лимфом, вродени дефекти, синдром на хронична умора.

Забележка: подсладителите са предписвани на хора с наднормено тегло и с диабет, НО те не само че създават хранителна зависимост, което кара пациентите да ядат все повече (затова и никога не свалят или пък след строг режим качват веднага след това килограмите си), но и един от другите странични ефекти е повишаването на нивото на инсулина в кръвта, което прави зависимите още по-зависими и всъщност болните още по болни. Добавете това към списъка по горе и картинката ви е ясна!



Глутамат

Мононатриев глутамат, натриев глутамат, Е621 или дори MSG – имената са много – отровата една.
Тук основно искам да насоча вниманието ви към това къде се намира тази добавка.
Всички знаем че китайската храна е буквално залята с този “усилвател” на вкуса. Но за съжаление той се намира не само там, а в 95% от промишлената храна – както казах по горе това е мозъчен стимулант чиято цел е да ви накара да консумирате все повече и повече. На първо място той се намира във всички идустриални сосове, супи, бульони (особенно Маги), в готовите храни тип консерви или замръзените миксове, соеви сосове, чипсове, мляно подправено месо, а скоро видях и в пликчетата с подправки от сорта на “микс за таратор”, “микс за салата” и тн... дори в България го продават като заместител на солта, за желаещите да се погрижат за здравето си – що за ирония?!?


Четете етикетите! Животът ви зависи от това!

Ако не ми вярвате погледнете изследванията на

-       Др. Ръсел Блейлок (Dr Russel BLAYLOCK – и книгата му EXCITOTOXINS THE TASTE THAT KILLS), който твърди че глутамата се намира навсякъде, дори в пестицидите с които се пръскат някои плодове, така се оказвате с ягоди с глутамат в тях!!! Проверете сами!

-       както и на Др. Хайашим (Dr HAYASHIM) – още от ’54 година той говори за въздействието на глутмата върху нервната система ;    
-       Професор Джон Олней (Pr. John W. OLNEY)  - невропсихолог и професор по невропсихофарнмакология който доказва разрушаването на ретината, части от мозъка и хипоталамуса след консумация на глутамат ;

Това са само част от справките, но са достатъчни като начало за да погледнете по обстойно в чинийте си, както и в пазарските си чанти.
Отидете на сайта на Корин Гуже – това е жена започнала буквално от нищото с борбата си срещу масовата дезинформация относно продуктите които се консумират всеки ден. Тя описва подробно всички опасни продукти, симптомите които причиняват, разговорите и със световни светила в сферата на здавословния живот и химиите с които ни убиват...
в ляво - нормално хранещ се плъх,
в дясно - с добавки с глутамат


Вижте тези два плъха – този от дясно е хранен с глутамат. Разликата е очеизбийна. Сега само ще спомена че човека е между 2 и 3 пъти по-чувствителен към глутамата отколкото са плъховете! (17.04 - след проверка се оказа че не става въпрос за 2, 3 пъти, а за 10 до 50 пъти повече чувствителност!, като плъховете са били хранени само с глутамат, хората поглъщат и аспартам и ГМО и пестициди, към това добавете и факта че тези добавки са изкуствени ускорители на туморните деления на клетките ...)

Вижте филмите направени по въпроса – има стотици в мрежата, не по телевизията, не по радиото, не по “официалните” канали, били те особенно на държавата.






Престанете да мислите че продуктите които консумирате са безобидни. Особенно промишлените изделия. Жестоката истина е че ние сме като животни на угояване поемащи дневните си дажби без дори да се замислят. Когато писах за Монсанто исках да ви кажа: “спрете да ходите в супермаркетите – те са ферми за химична кастрация, угояване и изкуствено лоботомизиране на хора!”.
Храната е оръжие за масово изтребление – трябва да сме наясно с това!
Това е и причината леченията на много хора да са без абсолютно всякакъв ефект. Включително и алтернативните природни лечения. Това се равнява на всекидневно поемане на отрова, заедно с доза противоотрова. Като игра на руска рулетка... Но истината е че докато не спрем пълненето на стомасите си с отрови, цялостно и крайно излечение е невъзможно!

Днес ви дадох примери с две от основните и най-вредни добавки в храните ни. Но не забравяйте че от зас зависи какво и как слагате в устите си. Има много други неща за които хората още нищо не знаят, като млечните продукти, захарта, оцветителите, консервантите... и до тях ще стигнем.

Нека ви дам още една истина – компаниите произвеждащи хранителните продукти са същите които разработват биотехнологиите (ГМО, пестициди, хибриди, торове и пр.) и същите които произвеждат лекарствата които уж ви лекуват. Да ви се струва че има грешка в схемата?

Ето основните съучастици на Монсанто: Syngenta, BASF, Bayer, DuPont – тези имена да ви напомнят нещо? Отворете си аптечките и прочетете какво пише на кутийките с хапчета.
Да продаваш болести заедно с лечението към тях явно е доста доходоносен бизнес. Сега се разбра че в Монсанто дори имат специален отдел занимаващ се с разкредитиране на учените посмели да кажат и докажат че продуктите им са опасни за здравето.
Дадох ви вече списъка с основните фирми работещи с тях. Нека пак напомня – дори и да не знаете, вероятността вече да сте консумирали повече от един продукт с ГМО е равна на 100%. Не по-малко!




Схемата тук показва взаимосвързаността на всички компании и то само в хранителната промишленост. Иска ми се да ви покажа нагледно, но ще ми трябва време за да направя същото и за фармацевтичните компании, а там е още по-шокиращо!

Добрата новина е (пак и отново го казвам) че тези фирми зависят единствено и само от нашето желание да купуваме техните продукти. Затова през ’80-те години в света имаше над 500 информационни агенции, а сега са само 6, под опеката на познайте кой? Защо ви се излива всичката тая помия от реклами всеки божи ден? Защото ако не купите, ако децата ви не се тръшат как им се ядат зелени бонбонки и ако бабичките не реват за лекарствата си (които същевременно ги докарват още по-бързо до гроба), тези фирми не могат да съществуват?
Някои казват: “да, но когато се бием срещу нещо, то ние му изпращаме повече енергия и увеличаваме силата му!”. Никой не ви кара да се биете. Създайте вашата паралелна реалност. Ако спрете да ходите в кварталното магазинче защото продават само вредни за здравето продукти, дали те няма да се замислят ако загубят 10 от редовните си, всекидневни клиенти? Отговора е прост – когато навремето направихме така с едно магазинче във Варна, скоро след това те започнаха да ни питат какво да купуват. Същото е и с големите магазини, но в друг мащаб естествено. Всяко нещо според мярката си.
Отвоювайте си правото на съществувание и на здраве! Това са ваши права! Създайте вашите правила във вашия свят!

Щастлив ден


Смелата овца

Няма коментари:

Публикуване на коментар