понеделник, 6 април 2015 г.

Колко ядрени експлозии сме преживели досега?

Запитвали ли сте се за точните цифри? Не това което предполагате че знаете от училище, а за всички “тестове”, научни експерименти и игри на войни?


Исао Хашимото е японски артист направил виртуална карта с времеви брояч за всяка една бомба хвърлена от 1945 година до 1998 (само)!
Той започва проекта си с бомбите от Проекта Манхатън – “Тринити” близо до Лос Аламос и приключва с тестовете осъществени от Пакистан през май 1998. Това изключва от картата двете бомби пуснати от Северна Корея.
Целта на артиста е била да покаже “страха и лудостта от ядрените оръжия”!

Добавете към това и инцидентите в ядрените централи, които не са само 2 или 3. Те започват още през 1960 с инцидентен клас 4 от 7 и изтичане на радиоактивни вещества в централата Люсен в Швейцария.
Изброих 67 (тук) “официално” признати и описани инцидента свързани с производството на енергия, цивилната и военната индустрия, научната дейност, извличането и преработката на ядрени горива. Тук са само регистрациите свързани с изтичане на вещества... останалите засега минават под графа – секретни или “незначителни”. Както е в момента случая с централата близо до Страсбург която от повече от година има така наречените “технически проблеми” при положение че този комплекс трябваше да бъде затворен още преди десетина години.


Само за централата на Фукушима в периода от март до август 2011 година, нивото на цезий 137 в атмосферата е с 168 пъти по-високо от това на бомбата хвърлена над Хирошима. Но от 4 години, радиацията не е спряна... Течовете се изчисляват в хиляди тона вода (тази която служи за охлаждане на реакторите все още в процес на топене) на ден!



На това ниво на радиоактивност, мога щастливо да обявя – вече нямаме нужда от централи, ние ще можем сами да си светим вечер! Стигнахме до свободната енергия дори и без да го подозираме! Да ни е честито!

Щастлив ден


Смелата овца


2 коментара:

  1. Тези атомни бомби ще ни изтрият от лицето на Земята някой ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами без да искат на 9 юли 1962 (StarFish Prime) почти са успяли... сега научих че американците (милите те) в името на науката пратили една огромна хидрогенна бомбичка от 1,4 мегатона в йоносферата - дори и не се замислили за последиците, защото всъщност сме били на косъм от тотално спиране на магнитното поле...(което само по себе си е ужасно страшно и убииствено за човечеството). за "щастие" те успяват само да направят втори изкуствен пояс над Земята над пояса на Ван Ален, за щастие тогава е нямало сателити защото освободената електромагнитна енергия би ги стоварила незабавно върху главите ни и... последиците от този "велик" експеримет - трябвало е почти 40 години на магнетосферата на Земята да се "излекува"... Ах, науката...

      Изтриване