вторник, 14 април 2015 г.

Минута мълчание - Европа продаде бъдещето ни!

Не мога да реагирам по друг начин - това за мен е ден на всемирен траур - Европейският съюз реши да позволи патентоването на живата природа! 

Източник: решения G2/12 и G2/13  на OEB, комюнике на FNPH, и на No patents on seeds.  

Това се равнява на някаква абсолютна фантасмагория. 


Преди време една агро-фирма се пробва да получи патента над броколито, но и бе отказан. Сега обаче се приключи!
В решението от 25 март (чак сега стига това и до нас), пише че всеки "продукт получен по биологичен метод подлежи на патентоване". 
Мога да ви гарантирам че от тук нататък цената на гумените краставици ще е последният ви проблем. Хората отглеждащи био-продукция и сеещи от години семената си и използващи ги за разсад се събират да се посмеят преди да седнат да реват с треперещи ръце и сърца. Никой не знае и не може да гарантира дали утре няма булдозери да дойдат да изринат нивите, овошките, градините ни и да ни накарат да пълзим на колене за да си купим поредната доза хибридни разсади. 
Ситуацията е сериозна, може би скоро ще присъстваме и на патентоването на хомо-кретинус-олигофренус-гъзодавец, бебетата ще се продават на конвейр от индийски и китайски матки-майки и пак ще се намерят ентусиасти които да ръкопляскат на научния прогрес.

Мобилизирайте се! Събирайте семена, разсади, всичко, отвсякъде; садете, навсякъде, смело с шепи! Правете семко-теки! Картотекирайте и колекционирайте не само домати и краставици, а и цветя и тиквички и всичко що има корен! Скоро ще развием подземен трафик на жива природа, само това е изхода! 

Реагирайте! Станете от този компютър, идете на еко-пазара и купете каквото ви попадне, извадете семената и ги изсушете. След време те вас ще спасят!

Идете на разходка, сега билките са бебета, но пресадете ги, разсадете ги... Бъдещето е във всеки един от нас!

Вярвайте в утрешния ден без да свивате рамена. Нищо не е свършено докато не решим че е свършено! 

Ние всички сме Земляни! Пожелайте си светло бъдеще!



Щастлив ден 

Смелата овца


Няма коментари:

Публикуване на коментар