петък, 6 март 2015 г.

Хайде да си поиграем на черна дупка !

Готово, приключиха го – големия колайдър (grand collisionneur de hadrons (LHC), още по-голям, още по-бърз и още по-потенциално готов да ни изпрати всички в космоса. Тук в ЦЕРН в Женева, на френско-швейцарската граница вече всичко е готово за събитието. Колайдърът ще бъде включен края на месеца (сега, март, 2015) и тогава ще да видим какво ще става.
Повече от пет години работа им беше неубходима, както и милиарди евро, дадени доброволно от вас, без дори и да подозирате (всяка държава участничка в проекта финансира част от него и това е част от данъците ни, а България е в проекта).
Усилвателя е огромна концентрична структура намираща се на средно 100м под повърхността, като сега са успели да доведат температурата на цялостната конструкция на 1,9 градуса от абсолютната нула, което ще рече -273,15 °C. Използваната мощ е удвоена, като засега тестовете са правени само с част от целия потенциал на колайдъра.

Пресата вече пише за нов светоен рекорд на големина, мощ и тн... Учените тръпнат в очакване да си поиграят с новата машинка, та нали с тази джаджа потвърдиха преди време съществуването на бозона на Хигс, така наречената божия частица... (друг е въпроса на кого това бе нужно)
Само че нека да не забравяме – както във всеки научен експеримент, така и сега, резултатът е пълна загадка.

“Най-вълнуващото е че наистина не знаем какво ще открием”  - Ролф Ландуа от ЦЕРН.

Да и аз се вълнувам, особенно знаейки че никой на земята досега не е работил с тази машина, че надеждите на лудите учени са да направят черна “дупчица”, обещавайки открито че няма никаква опасност. Само ще попитам – кой досега е виждал истинска черна дупка и познава реакциите и?

Другият въпрос който всички трябва да си задаваме всеки път когато се правят подобни неща е – на кого отива облагата от това? Тези учени насъбрани тук не работят на свободни начала, както казах държавите членки (което всъщност е целия Европейски съюз и други като Япония например, списъка е лесен за намиране в нет-а) плащат луди пари за проекта. И съгурна съм че не са чак толкова запалени по науката или по великте открития. Иначе защо не правим океански изследвания например. Знаете ли че само 5% от морската фауна ни е позната, като половината вече сме унищожили? Естествено в океана няма вече продаваеми ресурси. А земните залежи на петрол скоро ще изчезнат тотално. Защо мислите че са всичките тези истории с предполагаеми терористи и нарастваща междуетническа омраза?

Тук отново настъпваме финансовите интереси. Причината за съществуванието на този колайдър са изследванията над черната материя.
“Най-важното нещо което искаме да открием е частицата която ни обяснява какво представлява тайнствената черна материя” - Ролф Ландуа от ЦЕРН.
Тя е най-присъстващото “вещество” във Вселената и интересува не само учените, а най-вече крупните инвеститори, защото е потенциален източник на огромни количества енергия. Тук отново ни се размиват очите с “щедрите” търсения на свободна енергия за човечеството. Само че, тази енергия е вече открита от Тесла и пазена дълбоко в тайна след открадването на всичките му трудове от Американското правителство след смъртта му. (ще напиша подробно по темата).
Тук търсенията са отново с цел монопол и власт!

Вижте публикации от швейцарски вестник тук и тук 

Щастлив ден

Смелата овца





Няма коментари:

Публикуване на коментар